terug

Epson breidt reeks commerciele fotoprinters uit

slxd700_tg_s16

Epson breidt zijn reeks commerciële fotoprinters uit met de lancering van de SureLab D7 Studio. Deze schaalbare en flexibele oplossing kan geheel worden aangepast aan de eisen van klanten en kan op de winkelvloer worden gebruikt als een zelfbedieningsterminal voor fotoafdrukken of als microlab voor fotoproductie achter de toonbank. Het microlab bevat de nieuwe SureLab D700-printer, die ook als zelfstandig product kan worden gekocht. De SureLab D700 is de eerste compacte fotoproductieprinter met zes kleuren, waarmee een breed scala aan media- en formaatopties wordt aangeboden. De printer is ideaal voor de fotoproductiehandel, onafhankelijke fotowinkels, evenementfotografen, minilabs, copyshops en bedrijven die hoogwaardige panoramische beelden, wenskaarten of gecombineerde printopdrachten op aanvraag moeten afdrukken. De SureLab D7 en D700 zijn vanaf juni 2014 verkrijgbaar.

SureLab D7 Studio

De SureLab D7 Studio kan hoogwaardige foto’s, panoramische afbeeldingen, leporello’s en kaarten afdrukken op talloze media, waaronder glanzende en zijdeglanzende media en matte media op papierbasis, vanaf 102 tot 210 mm breed en vanaf 89 tot 1000 mm lang. De SureLab D7 Studio biedt ook ondersteuning voor een groot aantal invoer- en aansluitmogelijkheden, zoals geheugenkaarten, USB, CD/DVD, Bluetooth, Facebook en smartphones/tablets, zodat het snel en eenvoudig is om ontwerpen en foto’s op creatieve wijze en met resultaten van topklasse af te drukken.
islpd700_image_o_04
De SureLab D7 Studio bevat een zelfbedieningsterminal met aanraakscherm voor het bestellen van fotoafdrukken en maximaal twee printers. Er kunnen drie uitbreidingen worden toegevoegd, waarmee het aantal printers dat aan de terminal is gekoppeld op maximaal acht kan worden gebracht. Deze kunnen tegelijkertijd worden gebruikt en worden allemaal bediend via het multi-touch scherm van 22 inch. Het paneel met LED-verlichting kan geheel aan de kleurthema’s van de winkel van de klant worden aangepast, terwijl op het multi-touch scherm digitale reclame naar keuze van de klant kan worden weergegeven. Epson maakt in de printer gebruik van Micro PiezoTM-printkoptechnologie en UltraChrome D6-S-inkt (bekend uit de professionele lijn). De SureLab D7 Studio vereist weinig onderhoud en heeft een duurzaam mes, wat de uitvaltijd vermindert en tijd en geld bespaart.
 

sltd700_image_01_l_tray_8x20_before
SureLab D700


SureLab D700

De SureLab D700 combineert levendige kleuruitvoer met betrouwbaarheid en rentabiliteit. In tegenstelling tot de beschikbare kleurensublimatieprinters die alleen op beperkte media afdrukken, onderscheidt de SureLab D700 zich door het gebruik van de Epson-inkjettechnologie. Dit model kan op een breed scala aan media en formaten afdrukken, waaronder glanzend, zijdeglanzend en matte media op papierbasis, vanaf 10 tot 21 cm breed en vanaf 8,9 tot 100 cm lang. Behalve foto’s drukt de printer moeiteloos kaarten, uitnodigingen, folders en brochures af. Hierdoor is deze geschikt voor copyshops en fotografen die hun bestaande activiteiten willen uitbreiden door bijbehorende producten en services te bieden ten behoeve van een nieuwe inkomstenstroom, terwijl ze optimaal blijven profiteren van de lage kosten per afdruk.
Kristin Saus-Opuszynski, senior business manager bij Epson Europe: ‘Na de succesvolle introductie van de SureLab D3000 voor fotoproductie van grote oplagen, is de SureLab D700 de logische volgende stap voor Epson. De printer is compact en levert korte of middellange productieruns en kan worden gebruikt voor kioskafdrukken. De printer is tegelijkertijd een oplossing voor mobiele labs en kan worden gebruikt op locatie bij evenementen of schoolfotografie zonder in te leveren op afdrukkwaliteit en mediaflexibiliteit. De SureLab D700 beschikt over een breed kleurenspectrum wanneer deze samen wordt gebruikt met UltraChrome D6-S-inkt van Epson. De afgedrukte beelden zijn scherp en gedefinieerd dankzij de hoge resolutie van 1440 dpi x 720 dpi (maximum), inktdruppels van variabele grootte en nauwkeurige plaatsing van druppels.


Bekijk ook deze items