terug

EIZO ColorEdge CS240

De Eizo ColorEdge CS240 is een kosten efficiënte ColorEdge-monitor met Adobe RGB-dekking en een diagonaal van ruim 50 cm.
Een oplossing met kleurafstemming, voor wie toe is aan meer dan een standaard kantoormonitor: dat was het idee voor de EIZO ColorEdge CS240. Het is een monitor die past bij verschillende behoeften en budgetten. Hij is bij uitstek geschikt voor het maken, bewerken en bekijken van foto’s, digitale kunst en meer.
EIZO ColorEdge CS240
De CS240 biedt veel van de geavanceerde functies van andere EIZO ColorEdge-monitoren, zoals het uitgebreide kleurenbereik en de hardwarekalibratie. Hij biedt ook voordelen waarover ander kostenefficiënte monitoren doorgaans niet beschikken, zoals toepassingsgerichte kalibratiesoftware.
De nieuwe ColorEdge-monitor heeft een IPS (in-plane switching) panel met een groot kleurbereik en een native resolutie van 1920 x 1200. Hij reproduceert 99% van de Adobe RGB-kleurruimte. Een LED-backlight verlaagt het stroomverbruik tijdens de normale werking tot slechts 33 Watt. Hij maakt gebruik van de helderheidsmodulatietechnologie voor flikkeringvrije beeldweergave om vermoeide ogen te voorkomen.
De ColorEdge CS240 bezit DisplayPort-, HDMI- en DVI-signaalingangen. Met de DisplayPort-ingang biedt de monitor 10 bit-weergave (meer dan één miljard kleuren tegelijkertijd) uit een 16-bits Look-Up Table.
EIZO’s DUE (digital uniformity equalizer) -technologie compenseert uniformiteitsfouten die gebruikelijk zijn bij LCD-schermen, om gelijkmatigere helderheid en kleuren op het gehele scherm te bieden.
Voor gebruikers die graag beschikken over een scala aan kalibratiefuncties, levert EIZO haar eigen ColorNavigator 6- software mee. Vooringestelde doelwaarden voor fotografie, drukwerk en webdesign zijn beschikbaar voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om de monitor te kalibreren. Ervaren gebruikers kunnen hun eigen doelwaarden voor helderheid, gamma en witpunt instellen en een ICC-profiel genereren. ColorNavigator 6 biedt meerdere geavanceerde functies zoals het meten van het wit van het voor drukwerk te gebruiken
Overige eigenschappen
• De gammacurve voor iedere monitor is afgesteld in de productielijn van EIZO.
• Twee upstream- en twee downstream-USB-poorten.
• Ondersteunt de UniColor Pro-software van EIZO die kleurenblindheid simuleert. Zo kunnen designers kleurenschema’s voor plattegronden, bewegwijzering, websites, enz. kiezen die iedereen kan zien.
• Optioneel is de EIZO-monitorkap verkrijgbaar om de reflectie van omgevingslicht te verminderen.
CS240_press

De EIZO FlexScan EV3237

EIZO introduceert nieuw paradepaardje voor de FlexScan-reeks met 31,5″ Ultra-HD 4K IPS-monitor, bedoeld voor filmers die hun 4K materiaal ook echt in volle resolutie willen zien.
De nieuwe FlexScan EV3237 geeft Ultra-HD 4K-inhoud weer op het scherm van 31,5 inch. Een standaardresolutie van 3840 x 2160 biedt de vereiste pixels om karakters en grafische beelden op een voortreffelijk heldere en scherpe manier te tonen. Het grote scherm integreert ecologische functies, visuele ergonomie alsmede picture-in-picture en picture-bypicture en biedt zo uitgebreide functionaliteit voor kantoren, controlekamers, gaming en CAD/CAM toepassingen.
De monitor heeft vijf voorinstellingen – sRGB, Film, Papier en twee modi met instellingen die de gebruiker zelf kan bepalen. De papiermodus vermindert de hoeveelheid blauw licht om vermoeide ogen te voorkomen.