terug

Eerste namen Fotofestival Naarden 2013 bekend

Deze foto uit de serie Down and Out in the South van Jan Banning is de campagnefoto van fotofestival Naarden 2013. Foto: © Jan Banning
Deze foto uit de serie Down and Out in the South van Jan Banning is de campagnefoto van fotofestival Naarden 2013.
Foto: © Jan Banning
De eerste namen van fotografen die hun werk op de 13e editie van Fotofestival Naarden laten zien zijn bekend gemaakt. Het festival, dat van 18 mei tot en met 23 juni 2013 wordt gehouden, heeft als hoofdthema Don’t Stay Here – Dutch Photography on the Move en gaat over de visie van Nederlandse fotografen in het buitenland. Binnen het hoofdthema zijn er enkele subthema’s gekozen.
Onder de geselecteerde fotografen zit uiteraard Jan Banning. Hij is ook de maker van het campagnebeeld en zijn werk Down and Out in the South zal te zien zijn in de Grote Kerk in Naarden. Daar zal ook de serie Foreclosure van Bruce Gilden te zien zijn. Andere fotografen die zijn geselecteerd zijn Japser Groen (Berlijn), Marieke van der Velden (Women of Kabul), Willem Wernsen en Xiao Xiao Xu (China), Chantal Heijnen (Fela’s Legacy) en Marrigje de Maar (Sediments).
Naast de tentoonstellingen zullen tijdens het festival ook rondleidingen en openbare interviews met fotografen worden gehouden. Daarnaast is er een speciale fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en een buitenexpositie van jong talent. Het volledige programma wordt ter zijner tijd bekend gemaakt op de site van het fotofestival.


Bekijk ook deze items