terug

Een speciale editie van de Leica M9


In navolging van de Leica MP ‘Edition Hermès’ (2003) en de Leica M7 ‘Edition Hermès’ (2009) brengt Leica nu de Leica M9-P ‘Edition Hermès’ uit. Het gaat hier om een camera waarmee waarschijnlijk nooit gefotografeerd zal worden, maar uitsluitend te zien zal zijn in een goed beveiligde vitrine. Hoewel het een M9-P wordt genoemd, is het ontwerp duidelijk afwijkend ten opzichte van de reguliere Leica M9-P. Auto-ontwerper Walter de’Silva heeft de camera opnieuw ontworpen. Onder andere de bovenkap, de bodemplaat, de sluitertijdenknop, het multifunctionele instelwiel en de ontspanknop wijken af van het gewone model. Als bekleding wordt ‘Veau Swift’ kalfsleer gebruikt. Hetzelfde leer wordt ook gebruikt voor de camerariem.
De Leica M9-P ‘Edition Hermès’ wordt geleverd in twee verschillende sets: één met een zilver geanodiseerde Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH en één met drie objectieven. De eerste set is vanaf vandaag verkrijgbaar in een oplage van 300 stuks. In juni komt de tweede set, de Leica M9-P ‘Edition Hermès – Serie Limitee Jean-Louis Dumas’, in een oplage van 100 stuks op de markt. Deze set bestaat uit de speciale Leica M9-P ‘Edition Hermès’ en een Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH, een Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH en een Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASPH. Alledrie de objectieven zijn zilver geanodiseerd. De naam van de tweede set verwijst naar de in 2010 overleden president van het modehuis Hermès. Dumas was een fervent Leica fotograaf en bij de set krijg je dan ook een boek met 200 door hem gemaakte foto’s. Mocht je toch met de luxe set op pad willen, dan kun je een bijpassende tas kopen. Die wordt uiteraard bij Hermès gemaakt en is alleen te koop als je de set met de drie objectieven hebt gekocht.
Wat de sets gaan kosten heeft de Nederlandse importeur niet bekend gemaakt. De Leica M9-P ‘Edition Hermès’ wordt alleen verkocht in de speciale Leica Stores en Leica Boutiques, waarvan er één in Nederland staat.
In onderstaande gallery kun je de productie zien van de Leica M9-P ‘Edition Hermès’ en de unieke fototas.


Bekijk ook deze items