terug

Een nieuwe Pen

pen_e-p2Vrij snel na de eerste digitale PEN komt Olympus met een nieuwe versie, de E-P2. Een logische naam. Grote verschillen zijn er niet direct. Hoewel het grootste bezwaar wel is opgelost. De E-P2 wordt namelijk standaard geleverd met een elektronische zoeker.

Daarvoor is onder de flitsschoen een extra aansluiting gemaakt. Die kan ook worden gebruikt voor een externe microfoon. De resolutie van de zoeker is 1.440.000 beeldpunten en de zoeker is te kantelen, zodat je onder een hoek kunt fotograferen. De E-P2 is ook voorzien van de snellere autofocus en AF-tracking. Hoe snel die nu echt is, zullen we in het volgend nummer van P|f bespreken.

Een in mijn ogen minder belangrijke verandering zijn de twee nieuwe Art-filters: crossprocessing en diorama. i-Enhance moet de kleurweergave verbeteren. Vanaf januari moet de E-P2 in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 949,00 voor de body en € 999,00 als kit. Uiteraard wordt de nieuwe Pen ook leverbaar met de 17mm pancake. De kleur van de E-P2 is zwart en dat staat de camera niet verkeerd.


Bekijk ook deze items