terug

The Edge of Civilization

Irak © Eddy van Wessel
Irak © Eddy van Wessel

Eddy van Wessel (1965) is een Nederlandse oorlogsfotograaf en winnaar van de Zilveren Camera 2012. Zijn fotografie heeft een duidelijk eigen handschrift. Iedere foto vertelt een eigen verhaal, waarbij nieuwsfeiten, overleven en ontroering elkaar afwisselen. Vanaf maandag 16 december ligt zijn nieuwe fotoboek in de boekhandel. The Edge of Civilization is een boek over mensen, over geweld en uitzichtloosheid maar ook over hoop, overlevingskracht en kameraadschap.
De beelden in The Edge of Civilization nemen de kijker mee naar bekende en verborgen conflicten. Van Wessel onderscheidt zich door een grote betrokkenheid, hij fotografeert op zeer korte afstand zodat de kijker zich deelgenoot voelt van hetgeen er voor de camera gebeurt. De nadruk ligt op lange termijn fotoreportages en het terugkeren naar eerder bezochte plaatsen, waardoor nieuwsbeelden geschiedenis worden. Een uniek aspect van dit boek is de aanvulling op het vaak schokkende beeldrelaas, namelijk het verhaal van de fotograaf zelf. Eddy van Wessel vertelt over de risico’s, angsten, voor-en nadelen van ‘embedded’ meegaan met troepen of op eigen houtje je weg zoeken. Over hoe zijn aanwezigheid geaccepteerd wordt door rebellen en over het belang van betrouwbare helpers en zogeheten fixers.
Edge coverThe Edge of Civilization
Omvang 196 pagina’s, waarvan 32 pagina’s tekst en 160 pagina’s foto’s.
Formaat 20 x 26 cm, gedrukt in meer kleuren zwart.
Fotografie uit onder andere:.Tsjetsjenië, Irak, Afghanistan en Syrië
Tekst/Essay: Wendelmoet Boersema, Mark McDonald
Prijs: € 39,50 incl BTW tot 1-1-2014, daarna € 44,50 incl. BTW
ISBN/EAN : 978-90-821589-0-8
De actie is: als het boek voor 16 december is besteld en betaald ontvang u het boek gratis thuisbezorgd, inclusief een originele getekende print. Bestellen kan via de bon in Pf nr. 7 of hier.


Bekijk ook deze items