terug

DuPho zoekt opvolger Lars Boering

LARS BOERING (c) Marieke van der Velden
LARS BOERING (c) Marieke van der Velden

Nu bekend is gemaakt dat Lars Boering de overstap maakt de World Press Photo, is de DuPho op zoek naar een nieuwe directeur. Lars Boering: “De fusie is rond, alle stukken liggen bij de notaris. Uiterlijk 19 december moet hele fusie een feit zijn. Zo gauw dat het geval is neem ik vrijaf om me rustig voor te kunnen bereiden op mijn nieuwe functie bij de World Press.”
Boering zal samen met Rob Huisman, oud directeur van de BNO, de overgang naar de DuPho begeleiden. “Rob is eigenlijk bij het hele proces al betrokken geweest. Het gaat nu allemaal heel snel en Rob kan ook in januari nog blijven om alles goed te begeleiden en de overgang ook naar een nieuwe directeur vloeiend te laten verlopen.”
Het bestuur van de DuPho  heeft gisteren besloten het proces snel in gang te zetten. “In december moeten de eerste gesprekken met mogelijke opvolgers gaan plaatsvinden. Naast het bestuur zijn er natuurlijk nog de mensen van kantoor. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij er samen voor kunnen zorgen dat de zaken op een goede manier worden voortgezet.”