terug

Drie maal Sony

Sony pakt weer eens fors uit met drie nieuwe reflexen. De A230, A330 en de A380 zijn de opvolgers van respectievelijk de A200, A300 en 350. Wat gelijk opvalt is het nieuwe uiterlijk. Sony neemt met de nieuwe modellen afscheid van de erfenis van Konica Minolta. Met name de nieuwe handgreep is opvallend kleiner geworden. Hopen dat de camera’s nog steeds goed in de hand liggen.

Maar niet alleen het uiterlijk is veranderd, ook de bediening is op de schop gegaan. Functies die niet veel gebruikt worden, zijn verdwenen en de gebruikersinterface is geheel vernieuwd. Die is veel grafischer geworden en de camera’s hebben een ingebouwde hulpfunctie. Wat betreft de sensor is alles bij het oude gebleven en de A330 en de A380 hebben nog steeds de Quick AF Live View. De verwerking van de foto’s is aangepast.

Ook komt Sony met vier nieuwe objectieven voor APS-C formaat. Wat de objectieven gemeen hebben, is de ingebouwde scherpstelmotor, door Sony SAM (Smooth Autofocus Motor) genoemd. Daarmee heeft ook Sony nu snelle en stille objectieven. Een van de nieuwe objectieven is de nieuwe standaardzoom, de DT 18-55mm f/3.5-5.6. Die heeft een net wat korter bereik dan de vorige standaardzoom. Daarnaast komt er een DT 55-200mm f/4-5.6, een DT 50mm f/1.8 en een DT 30mm f/2.8 Macro. Vanaf half juli moet alles in de winkel liggen.