terug

Donkere Kamer naar Rotterdam

Directeur Peter van den Doel en fotograaf/kunstenaar Rob Moorees vertellen over de collectie van Spaarnestad tijdens de 18e Donkere Kamer.
Directeur Peter van den Doel en fotograaf/kunstenaar Rob Moorees vertellen over de collectie van Spaarnestad tijdens de 18e Donkere Kamer.
Met veel succes wordt de Donkere Kamer, een evenement dat georganiseerd is door de Fotografenfederatie en PhotoQ, al een paar jaar in Amsterdam gehouden. Slechts een enkele speciale editie is buiten de hoofdstad gehouden. Daar gaat nu verandering in komen. Naast de avonden in Pakhuis De Zwijger zal De Donkere Kamer ook in Rotterdam worden gehouden. Het Nederlands Fotomuseum treedt daarbij op als partner. De eerste Rotterdamse Donkere Kamer wordt op 27 november 2013 gehouden en belooft een interessante avond te worden.
Op het programma van DDK Rotterdam #1 staan gesprekken met Elspeth Diederix, Max Pinckers en Koos Breukel. Ook komt Wilfried de Jong vertellen over een nieuw programma over fotografie dat hij maakt voor de VPRO. Uiteraard ontbreken de pitches niet, waarbij drie fotografen zoveel mogelijk geld bij elkaar proberen te krijgen voor hun project. Buiten het programma is er genoeg ruimte om als fotografen onder elkaar te praten over het vak, de DDK is een belangrijk ontmoetingsplek geworden in de loop der tijd.
De Donkere Kamer Rotterdam wordt gehouden in Lantaren Venster, vlak achter het Nederlands Fotomuseum op de Kop van Zuid. De toegang bedraagt € 5,00. Daarvoor krijg je vijf muntjes die je kunt verdelen over de pitches. Reserveren kan via reserveren@nederlandsfotomuseum.nl.


Bekijk ook deze items