terug

Discussie over tijdschriftenfotografie

De Groep Publiekstijdschriften van het Nederlandse Uitgeversverbond houdt geregeld lezingen en discussies over het vak onder de noemer ‘Bladen in de Balie’. De eerstvolgende editie gaat over fotografie voor tijdschriften. Centraal staat de vraag hoe je als tijdschrift met originele en creatieve beeldtaal het verschil kunt maken. Dat is zeker in deze sterk aan verandering onderhevige markt een belangrijk onderwerp.
Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van de LINDA, vertelt hoe zij met fotografie omgaat en hoe ze de fotografen kiest. Nancy Berendsen van Ouders van Nu kiest juist alleen voor de gratis foto’s van lezers. Tijdens de middag vertelt ze wat de filosofie achter dat besluit is en hoe de lezers en adverteerders daarop reageren. Volkskrant Magazine beeldredacteur Theo Audenaerd komt vertellen over de fotografie voor het blad. Fotograaf Walter Sans van Studio 5982 legt uit waar de fotograaf aan moet voldoen.
De lezing vindt 18 juni plaats in De Balie aan het Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Het programma begint om 15:30, met aansluitend om 17:30 een borrel. De toegang is gratis.


Bekijk ook deze items