terug

Digitaal middenformaat van Pentax nu officieel

Na jarenlang alleen maar speculeren en mockups, heeft Pentax dan toch eindelijk de knoop doorgehakt en de Pentax 645D in productie genomen.

Net als de analoge 645 is de 645D een vrij gesloten systeem, de achterwand is bijvoorbeeld niet uitwisselbaar. Wel kun je de oude objectieven van de 645 gebruiken op de digitale variant, al zul je het dan wel zonder autofocus moeten stellen. Met de moderne objectieven heb je de beschikking over een elfpunts autofocus.

Als opnamesensor wordt een 44×33 mm Kodak CCD gebruikt met in totaal 40 miljoen pixels. De foto’s worden door de nieuwe PRIME II beeldprocessor verwerkt. Opvallend is het gebruik van SD-kaarten als opslagmedium.

De 645D is geseald tegen stof en regen en voor de sensor is een stofreductiefilter geplaatst. De behuizing is gemaakt van magnesium en vertoont duidelijk overeenkomsten met de kleinbeeldreflexen van Pentax.

Vanaf mei moet de 645D voor ¥850.000,00 te koop zijn. Inderdaad yen, want helaas is de 645D voorlopig alleen bedoeld voor de Japanse markt.


Bekijk ook deze items