terug

Derde dag van de Fotografie komt

Dag van de Fotografie 2011 – Foto: © Bas de Meijer
De Dag van de Fotografie is zo’n succesformule dat dit jaar de derde editie wordt gehouden. Aanvankelijk was de Dag van de Fotografie een cadeau aan de fotografie van het in 2010 jubilerende fotoagentschap Hollandse Hoogte. Ook de tweede editie is door dit agentschap georganiseerd. Voor de derde aflevering heeft de Fotografenfederatie de fakkel overgenomen. De opzet is vrijwel gelijk. Er zijn veel interessante lezingen van en voor fotografen op allerlei gebied.
Diverse fotografen, zoals Sander Veeneman, Ahmet Polet, Pim Ras, Robin Utrecht en Ilvy Njiokiktjien vertellen over hun werk. Er is ook veel aandacht voor multimedia met onder andere Robert Knoth en Teun Voeten. Dat multimedia niet alleen voor documentaire fotografen interessant is, laten onder andere Bill Tanaka en Mark Janssen zien. Naast alle visuele inspiratie kun je ook het een en ander opsteken over ondernemen. Verder is er een info- en een boekenmarkt en is er natuurlijk volop gelegenheid om met collega’s te spreken en te netwerken. De avond wordt afgesloten met de boekpresentatie van Joost van den Broek.
De Dag van de Fotografie wordt op 26 oktober 2012 gehouden in Pakhuis de Zwijger. Daar kun je je ook opgeven voor de dag. Voor leden van de Fotografenfederatie, waaronder dus alle leden van de aangesloten vakverenigingen, kost een dagkaart € 10,00. Niet-leden betalen € 15,00. Als je bij de deur een kaart wilt kopen kost dat € 20,00. Maar dan heb je wel kans dat je te horen krijgt dat er geen plek meer is.


Bekijk ook deze items