terug

De vrouwen van Marc Lagrange

Het is de kunst van en met vrouwen kunstwerken te maken. Het is de kunst daarbij niet vulgair te worden, niet uit te glijden op het gladde ijs van de erotiek. De vrouwen van Marc Lagrange zijn serieus, ingetogen, in zichzelf gekeerd of sensueel, uitdagend en met gevoel voor humor gegroepeerd- foto’s als een filmstill, portretten.

© Marc Lagrange, Le Chapeau Vert

Het is de kunst van en met vrouwen kunstwerken te maken. Het is de kunst daarbij niet vulgair te worden, niet uit te glijden op het gladde ijs van de erotiek. Lagrange woont en werkt in Antwerpen. Een voormalig fabriekje tussen en achter de woonhuizen is omgebouwd tot studio, een hoge ruimte met mooi invallend licht. Eén wand dient als expositiewand en is bedekt met grootformaat foto’s. Door de plaatsing van twee enorme achtergronddoeken, adembenemend mooi beschilderd door de decorateur van de Opéra in Brussel, zijn twee sets gecreëerd.
De sfeer in de foto’s van Marc Lagrange is onmiskenbaar aanwezig in de ruimte, de zetels en banken, de totale ambiance. Op alle foto’s staan vrouwen: blanke vrouwen, zwarte vrouwen, alleen of in een groep, min of meer gekleed of bijna naakt, in zwart-wit of in kleur. Serieus, ingetogen, in zichzelf gekeerd, sensueel, uitdagend, met gevoel voor humor gegroepeerd, foto’s als een filmstill, portretten. Vrouwen met zorg gekleed, met gratie en juwelen, met schoonheid, zonder twijfel gefotografeerd door Marc Lagrange.