terug

De telejoekel van Sony: AF 500mm F4 G SSM


Sony heeft een nieuwe 500mm supertelelens aangekondigd, de SAL500F40G. Het objectief is geschikt voor de zowel de gewone spiegelreflexcamera’s als de modellen met een halfdoorlatende spiegel, zoals de Alpha 77. De telelens heeft een aanvangsopening van f/4.0 en is het langste brandpunt dat Sony in haar G-serie voert. Het objectief is opgebouwd uit elf elementen in tien groepen, waaronder drie zogenaamde ED elementen. Een nieuwe Nano AR Coating vermindert de interne reflecties met minimaal 80% ten opzichte van vorige modellen. Daarnaast wordt het objectief geleverd met een zonnekap met een met stof beklede binnenkant om reflecties te verminderen.
Voor een snelle scherpstelling is de 500mm f/4.0G voorzien van Sony’s Super Sonic wave Motor (SSM). Deze heeft een nieuwe aandrijving, waardoor de scherpstelling tot vier maal sneller onderwerpen kan volgen ten opzichte van andere objectieven van Sony. Vier knoppen aan de voorzijde van het objectief maken het eenvoudiger om de scherpstelling te regelen. De fotograaf kan ten alle tijden direct op de scherpstelling ingrijpen door aan de scherpstelring te draaien.
Het objectief is goed afgedicht tegen stof en water. Zeker in combinatie met een camera met de juiste afdichtingen. Een optische beeldstabilisatie ontbreekt, die zit bij Sony immers in de camera ingebouwd. De afmetingen van het objectief zijn 140×367,5mm (diameter x lengte) en het weegt 3460 gram. Vanaf eind maart 2012 moet de Sony 500mm F4 G SSM leverbaar zijn. De prijs is nog onbekend.

Tags: Sony

Bekijk ook deze items