De nieuwe norm.

(advertorial)

A7_mirroring_img1-1200

Sony Alpha 7

Met de Alpha 7 en 7R heeft Sony de kleinste fullframe camera’s met verwisselbare lenzen en autofocus gemaakt. De A7 is niet alleen kleiner, maar ook belangrijk, lichter dan alle andere moderne spiegelreflexcamera’s en fullframe systeemcamera’s. Die reductie in afmetingen en gewicht is bereikt zonder concessies te doen aan de mogelijkheden, de kwaliteit en de betrouwbaarheid.

De lichtmetalen body van de A7 en de Sony FE lenzen zijn extra beschermd tegen stof en vocht. De beeldkwaliteit staat op een hoog niveau door de uitstekende 24 (A7) en 36 megapixel sensoren (A7R). En de ergonomie laat niets te wensen over dankzij de grote elektronische zoeker met 2,4 miljoen beeldpunten, vijf instelwielen voor alle belangrijke functies en een keur aan programmeerbare knoppen.

De optionele verticale grip biedt zowel een verdere uitbreiding van de bedieningsmogelijkheden als van de batterijcapaciteit. De compacte afmetingen van de A7(R) komen voort uit het slimme ontwerp, en het lage gewicht is daar weer een gevolg van. Een full frame sensor biedt voordelen. De kwaliteit van het beeld blijft uitstekend, ook bij weinig licht, en de onscherpte in de achtergrond is prachtig.

De flexibiliteit van het fotograferen is groter dan ooit, zelfs voor de meest professionele fotograaf. Dankzij NFC en ingebouwde Wifi kan er door een enkele aanraking met deze camera het grote beeldscherm van je smartphone gebruikt worden als handige afstandsbediening. A7(R) biedt deze voordelen zonder de nadelen van een grote, zware camera en stelt daarmee een nieuwe norm.

De A7(R) inclusief de Sonnar T* FE 35 mm f/2.8 weegt minder dan de body van concurrerende fullframe camera’s. Hoe fijn dat is, merk je vooral na een dag met de camera op stap te zijn geweest.

Neem de proef eens op de som. Hang een full frame spiegelreflex over de ene schouder en de A7(R) over de andere. En kijk aan het eind van de dag eens op welke schouder je nog een schouderklopje kan verdragen.

Informatie: www.sony.nl