terug

de Leica M-P (Typ 240)

Leica introduceert een nieuw M camera model: de Leica M-P (Typ 240)
Inmiddels is het al weer bijna twee jaar geleden dat de succesvolle Leica M (Typ 240) werd geïntroduceerd en nu ziet de Leica M-P (Typ 240) het levenslicht.
LMP-vol
 
Dit, zeg maar, zustermodel van de Leica M (Typ 240) bezit de kernwaarden: elegant, discreet en snel. Een echte klassieker voor de die-hard Leica liefhebber. Voorzien van unieke eigenschappen die bijvoorbeeld ook op de Leica M9-P te vinden waren. De Leica M-P (Typ 240) combineert de unieke eigenschappen van de Leica M (Typ 240), de ergonomische mogelijkheden van de laatste Leica M firmware en de populaire ‘P-versie’ design elementen in één camera. Een camera die wellicht nu al ‘de beste Leica M camera ooit gemaakt door Leica’ genoemd mag worden.

Eigenschappen

  • Krasbestendig en onbreekbaar display gemaakt van safierglas
  • Grotere image buffer van 2 GB
  • De pure ‘look’ zonder Leica logo en ‘M’ op de voorzijde
  • Handmatige beeldveldkiezer via de traditionele ‘frame selector’
  • Klassieke ‘Leica’ gravering op de top cover

Door de grotere buffer van 2 GB is het mogelijk om tot 24 beelden met een frequentie van 3 beelden per seconde te maken. Dat ene onderscheidende moment wordt zo bijna onmogelijk om te missen. Met de beeldveldkiezer kunnen 6 verschillende brandpuntsafstanden worden weergegeven.

Voor de gebruikers van een klassieke Leica, de handel om een ander frame in de zoeker te zien dan bij het geplaatste objectief hoort is weer terug.
Voor de gebruikers van een klassieke Leica, de handel om een ander frame in de zoeker te zien dan bij het geplaatste objectief hoort is weer terug.

Nieuwe accessoires

Door de ‘frame selector’ op de voorzijde van de Leica M-P (Typ 240) body, passen de huidige Camera Protectors en Ever Ready Cases niet meer. Er is dan ook een aantal nieuwe accessoires ontworpen die in september beschikbaar komen. Overigens past de Leica M (Typ 240) wel in deze nieuwe accessoires.