terug

De kapper en de fotograaf

Hans Mooijer: Winnende foto Coiffure Award 2010 | Kapper: Piet Jan Duivenvoorden | Styling: Jeroen Kamphorst

Ieder jaar vindt rond half mei de uitreiking plaats van de Coiffure Award. Meer dan zevenhonderd kappers wachten tijdens een groot galafeest nerveus op de uitslag. Opmerkelijk is dat de jury de inzendingen niet beoordeelt op grond van ter plaatse verrichte handelingen, maar naar aanleiding van de ingezonden foto’s.
Elsje van Ree duikt voor P/f nummer 8 in de geschiedenis van de Coiffure Award en praat met betrokken kappers en fotografen. In 1992 is de Coiffure Award zoals we die nu kennen opgezet. Het is een onafhankelijke award, bedoeld om de kappersbranche ‘op een hoger niveau’ te brengen en tegelijkertijd te promoten.
Inmiddels is het winnen en de uitreiking van de award uitgegroeid tot een evenement van formaat, waaraan meer dan zevenhonderd kappers meedoen. Deelname kan alleen door het inzenden van geprint fotomateriaal, sets van minimaal drie en maximaal vier staande, niet eerder gepubliceerde en recente foto’s.
De winnaar wordt uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. Wie dat wint mag terecht trots zijn. Dat geldt voor zowel de kapper en zijn team als voor de fotograaf.