terug

De Fotoprijs stimuleert jong talent

© Natascha Libbert
© Natascha Libbert

Jonge fotografen hebben niet te klagen over aandacht. Ook De Fotoprijs is bedoeld om jong fototalent te stimuleren. De uitreiking van de prijzen zal op 29 september 2009 plaatsvinden bij het Nederlands Fotomuseum.

De Fotoprijs staat open voor alle studenten aan een fotografieopleiding, en bestaat sinds 2004. Hij wordt mogelijk gemaakt door het Verbond van Verzekeraars, Nikon Nederland, de Steenbergen Stichting en het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

Aan De Fotoprijs 08/09 hebben 207 studenten meegedaan die samen 1377 foto’s instuurden. Begin juli 2009 heeft de jury alle ingezonden werken beoordeeld en een shortlist van genomineerden samengesteld.

Studenten konden vrij werk en werk met het thema “What you see is what you get” insturen. Daarnaast bezocht de jury de eindexamenexposities op de kunstacademies en maakte daar een selectie.

Binnen de categorie Thema wees de jury zeven genomineerden aan, in de categorie Vrij Werk 15 en voor het eindexamenwerk (Steenbergen Stipendium) werden zes studenten geselecteerd. In iedere categorie zal het beste werk met een geldprijs van € 5000 beloond worden. Aan de fotograaf van het werk dat de meeste stemmen van bezoekers aan de tentoonstelling krijgt, wordt een publieksprijs uitgereikt. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een Nikon camera.

De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden bij het Nederlands Fotomuseum, waar de foto’s van de genomineerden van 29 augustus tot en met 25 oktober 2009 in een tentoonstelling te zien zijn. De uitreiking zal het hoogtepunt worden van de feestelijke ‘Dag van de Fotografiestudent’ op 29 september 2009, waarop verder professionele deskundigen adviezen geven aan studenten en afsluitend een feest met dj wordt gehouden.

www.defotoprijs.nl

Tags: Prijzen

Bekijk ook deze items