terug

Daniel Maissan “Dwalen is kijken”

52_l1009821-edit-edit
foto: Daniel Maissan

Voor Daniel Maissan zijn reizen en fotograferen onlosmakelijk verbonden. Door zijn camera kijkt hij naar de wereld die in sneltreinvaart voorbij raast en observeert hij dat wat er om hem heen gebeurt. Een combinatie van sociale projecten, straat fotografie, portretten en reportages laat zijn fascinatie en liefde voor de mens zien.
Zijn open en onbevooroordeelde benadering zorgen voor beelden waarin je contact maakt met zijn onderwerpen en brengen de kijker midden in het verhaal. Sinds drie jaar is hij geheel overgestapt van DSLR naar het Leica M systeem om op die manier meer de wereld om hem heen compromisloos vast te leggen. Het systeem zorgt ervoor dat hij lichter kan reizen en dat hij zijn ambachtelijke manier van werken kan handhaven. Deze overgang en zijn verdere omzwervingen houd hij bij op de blog www.amanwithaleica.com .
Tijdens Shoot neemt hij ons mee in zijn omzwervingen. “Dwalen is kijken”. Als je ergens naar zoekt, of onderweg bent naar een vooraf bepaald punt, dan kijk je anders dan wanneer je dwaalt. Maar wat is dwalen precies? En hoe doe je dat? In deze lezing verteld Daniel hoe hij het doet.

Meer weten?

Daniel is tijdens Shoot A’dam te zien van 15.00 tot 15.45 uur op de 3de etage.
Bekijk de website van Daniel Maissan: www.danielmaissan.nl
Volg zijn blog: www.amanwithaleica.com