terug

Daniel Gordon wint Foam Paul Huf Award 2014

Portrait with Blue Hair 2013 C Daniel Gordon
– Portrait with Blue Hair, 2013 © Daniel Gordon / Courtesy of the artist and Wallspace, New York

Een internationale jury heeft Daniel Gordon (USA, 1980) gekozen als winnaar van de Foam Paul Huf Award 2014. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 en een tentoonstelling in Foam Fotografiemuseum Amsterdam.
De Foam Paul Huf Award heeft dit jaar een zeer gevarieerd aantal portfolio’s vanuit de hele wereld aangetrokken. De winnaar is gekozen uit een totaal van 100 genomineerden, afkomstig uit 27 landen.

Het juryrapport stelt: “We waren bijzonder onder de indruk van de hoge kwaliteit van de vele internationale inzendingen waaruit blijkt hoe breed het spectrum van de fotografie is. Onze keuze voor Daniel Gordon als winnaar was unaniem. Zijn werk is gebaseerd op de klassieke genres van het stilleven en het portret, thema’s die in alle stromingen van de moderne kunst onderzocht zijn. Gordon vertegenwoordigt een generatie voor wie het gebruik van beelden van het internet vanzelfsprekend is. Hij heeft een unieke manier gevonden om van bestaand beeldmateriaal driedimensionale collages te maken die hij vervolgens fotografeert. We zijn verheugd zijn zeer originele en kleurrijke werk te mogen onderscheiden. Gordon verdient het absoluut om toegevoegd te worden aan de lijst van Foam Paul Huf Award winnaars, die hard op weg is de ‘who’s who’ van de hedendaagse fotografie te worden.”
De jury bestond uit:
Stefano Stoll (juryvoorzitter, directeur Festival Images, Vevey, Zwitserland)
Hans Gremmen (grafisch designer, Amsterdam, Nederland)
Andrea Holzherr
(manager tentoonstellingen Magnum Photos, Parijs, Frankrijk)
Christopher McCall (directeur Pier24 Photography, San Francisco, VS)
Kathy Ryan
(directeur fotografie The New York Times Magazine, New York, VS)

De Foam Paul Huf Award is dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Sinds 2007 richt de Foam Paul Huf Award zich volledig op jong, internationaal fotografietalent. In de afgelopen jaren won een inmiddels indrukwekkende lijst internationale, zeer talentvolle fotografen de prijs.
Foam heeft een bijzondere band met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Paul Huf stond bekend vanwege zijn vernieuwende manier van fotograferen en was persoonlijk betrokken bij de oprichting van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in 2001.
 
Lemons 2013 C Daniel Gordon
– Lemons, 2013 © Daniel Gordon / Courtesy of the artist and Wallspace, New York
Portret
- Daniel Gordon © Art21 2013

 
 
Still Life with Pitcher and Apples 2013 C Daniel Gordon
– Still Life with Pitcher and Apples, 2013 © Daniel Gordon / Courtesy of the artist and Wallspace, New York

 
 


Bekijk ook deze items