terug

CPS vernieuwd

Canon heeft de service voor professionele fotografen, CPS, opnieuw opgezet. Het nieuwe programma moet de fotograaf en videograaf een betrouwbaardere service verlenen.

Voor fotografen zijn er drie soorten lidmaatschap, afhankelijk van de hoeveelheid apparatuur die je van Canon bezit.

Met twee body’s (EOS 40D en hoger) en drie professionele objectieven heb je het zilveren lidmaatschap. Heb je twee professionele body’s (EOS 5D Mark II en hoger) en drie professionele objectieven, dan ben je gouden lid. Platinum lidmaatschap heb je als je drie camera’s van het type EOS 5D Mark II, Eos-1D Mark III of Mark IV, of EOS-1Ds Mark III hebt met vier professionele objectieven.

In het laatste geval heb je recht op een tweedaagse service en gratis back-up leenservice. Bij het zilveren lidmaatschap worden reparaties binnen vijf dagen uitgevoerd, maar heb je geen recht op leenapparatuur als de reparatie langer duurt.

Videografen moeten minimaal één camcorder registreren en de apparatuur wordt dan binnen zes werkdagen gerepareerd, met een back-up service voor als de reparatie langer duurt.

Bestaande CPS-leden moeten voor juni hun lidmaatschap controleren. Wie niet aan de nieuwe eisen voldoet, is vanaf juni 2010 automatisch uitgeschreven. Eerlijk gezegd vraag ik me af of de service daadwerkelijk een vooruitgang is, of juist een uitkleding van de dienstverlening.