terug

Continulicht van Profoto

Naast flitslicht heeft Profoto nu continulichtbronnen: de ProDaylight en de ProTungsten. De eerste is een 800W of 400W HMI-lamp met een kleurtemperatuur van 5600K, de tweede heeft een 500W- of 1000W-kunstlichtlamp van 3200K. Beide lampen zijn voorzien van de Air-afstandsbediening, waarmee het vermogen van de lamp te regelen is.
Met de Profoto-studiosoftware kan een lichtplan worden geprogrammeerd. In principe zijn de accessoires uitwisselbaar met de studioflitsers. Alleen de ProDaylight heeft beperkingen vanwege de hoge warmteontwikkeling van het HMI-licht.
De nieuwe Cine Reflector is wel geschikt voor de ProDaylight. Deze lichtomvormer combineert de paraboolreflector met de Profoto Zoom-omvormer. De lichtbundel heeft een variabele hoek tussen de 35 en 105 graden en kan met lenzen verder worden aangepast. Tot de accessoires behoren ook scrims, kleurenfilters en een kleppenset. Speciaal voor de ProDaylight is er tevens een nieuwe serie HR-softboxen die met de andere Profoto-lichtbronnen kunnen werken.
De ProTungsten en de ProDaylight 800W zijn vanaf het eerste kwartaal van dit jaar leverbaar. De ProDaylight 400W volgt in het tweede kwartaal en de Cine Reflector wordt in juni 2011 verwacht.