terug

CONSTRUCTIONS – GRID2014 biënnale

3POPEL~1
Popel Coumou

Voor de zesde keer organiseert Stichting Amsterdam Photo de internationale fotografiebiënnale GRID. Een unieke kans om in de steden Amsterdam, Amstelveen en Haarlem diverse spraakmakende exposities te bezoeken. Tijdens GRID2014 zijn er op verschillende locaties in de deelnemende steden exposities te zien uit landen van over de hele wereld waaronder Azerbeidzjan, Indonesië, Duitsland, China, Italië, Haïti, Hongarije Peru, Polen, Portugal, Slowakije, Nederland en Mexico.

Gezien het grote succes van GRID2012 beslooten de organisatie een international edition te lanceren waarmee ze tussen 2015 en 2018 langs een aantal grote wereldsteden willen reizen.

Voor een overzicht van alle exposities kijk op: GRID2014 EXPOSITIES

BERBER~1
Berbe Rinders

Thema : CONSTRUCTIONS
GRID2014 presenteert van 6 juni tot 4 juli de Internationale Foto Biënnale met een groepstentoonstelling in Cultuurhuis de Diamantslijperij in Amsterdam. Hier zal werk te zien zijn van onder meer: Tobias Asser, Anne Barlinckhoff, Jak Beemsterboer, Popel Coumou, Otto Kaan, Merel van der Lande, Marielle van Leewen, Lonneke van der Palen, Jose Pasmans, Berbe Rinders en Robert Smit.
Deze tentoonstelling met gerenommeerde artiesten en opkomende talenten uit Nederland is geselecteerd op basis van het centrale thema van GRID2014 Constructions. Fotografie op zich kan al worden beschouwd als een constructie: een constructie van de werkelijkheid, een constructie van een concept, een idee, een constructie van het verleden en heden gebouwd, steen voor steen door de tijdloze lens van de camera. De geschiedenis en de fotografie gaan hand in hand met elkaar sinds 1839, toen het voor de eerste keer mogelijk was om de wereld om ons heen te verbeelden met de objectiviteit van de camera. De snelle ontwikkelingen binnen de fotografie zorgt voor nieuwe spanningsvelden. Veel hedendaagse fotografen bezig met  het verleggen van grenzen. Door het gebruik van innovatieve technieken creëren ze nieuwe perspectieven en alternatieve vormen van kunst. De mix van verschillende stijlen door de geselecteerde foto-projecten toont goed hoe de grenzen vervaagd zijn geraakt in de wereld van de fotografie.
LONNEK~1

GRID2014

U kunt het volledige programma vinden op: www.gridphotofestival.com
Opening: vrijdag 6 juni 2014 van 17.00-20.00 uur
Waar: Cultuurhuis Diamanslijperij, Tolstraat 129, 1074 VJ Amsterdam
 

Tags: Uitgelicht

Bekijk ook deze items