terug

Compacte Olympus voor gevorderden

Olympus houdt van kleine camera’s. Dat bewees het merk al in de tijd van de OM-serie, maar ook met de E-420. Nu is er weer een nieuwe compacte spiegelreflexcamera van het eigenzinnige Olympus. Deze E-620 wordt tussen de E-520 en de onlangs geïntroduceerde E-30 gepositioneerd. 

De camera heeft echter de afmetingen van de E-420. Tegelijk biedt de E-620 meer mogelijkheden dan de E-520, wat erg aantrekkelijk is. Trots meldt Olympus dat de E-620 de kleinste spiegelreflexcamera van dit moment is met ingebouwde beeldstabilisatie. De 12,3 megapixel Live MOS sensor is trillend opgehangen en uiteraard ook voorzien van een stofreductiefilter. Via een draai- en kantelbaar LCD, met een doorsnede van 6,9 cm, kun je gebruik maken van Live View.

Voor de autofocus worden zeven scherpstelpunten gebruikt, waarvan vijf zogenaamde kruissensoren. Bij Live View wordt gebruik gemaakt van contrast scherpstelling op de sensor. Net als bij de E-30 heeft de E-620 de zogenaamde creatieve filters, zoals grofkorrelig zwart-wit, pinhole en zachte toon. De E-620 ondersteunt ook meerdere draadloze flitsers, in maximaal drie groepen. De E-620 is vanaf eind maart leverbaar en wordt aangeboden als body en kit. Waaronder een kit met een 25mm pancake.

Tags: Olympus

Bekijk ook deze items