terug

Compacte audiorecorder met HD-video


Nog even en werkelijk ieder apparaat is voorzien van HD-video. Althans, daar gaat het wel op lijken nu de nieuwste audiorecorder van , de LS-20M, ook voorzien is van die mogelijkheid.
De LS-20M is een lineaire PCM-recorder, opnameapparaten waarmee Olympus al jaren ervaring heeft. De audio-opnamen kunnen in 96 kHz/24 bit worden opgenomen. Een low-cut filter is ingebouwd om ruis en wind te verminderen. De microfoons zijn onder een hoek van 90 graden gepositioneerd voor een goed stereogeluid. Daarnaast is de recorder voorzien van een gewone microfoon- en LINE IN-aansluiting.
Een 5-megapixel CMOS-sensor maakt 1080p full-HD-video mogelijk en de beelden worden opgeslagen met de MPEG-4 AVC/H.264 codec. De camera is voorzien van een fix-focuslens met een vaste brandpuntsafstand. Wel kun je tot 4x digitaal zoomen.
Voor de liefhebber zijn ook vier ‘Magic Movie’-filters beschikbaar: rock, pop, pinhole en schets. De LS-20M is ook te gebruiken als webcam, mede door de 5,1cm-LCD. Met behulp van HDMI kan de recorder ook op de televisie worden aangesloten of dienst doen als een extern audiosysteem. Vanaf juni is de recorder te koop.
 

Tags: Olympus

Bekijk ook deze items