terug

Clouddiensten van Wacom

Met haar nieuwe clouddiensten Dropzone en Controlroom, geeft Wacom snel en gemakkelijk toegang tot foto’s en persoonlijke instellingen.
a-cloud

Wacom Dropzone

Dropzone, met tot 2 GB gratis opslagruimte, stelt gebruikers in staat om hun creatieve werk op te slaan in de cloud, zodat dit toegankelijk is vanaf verschillende apparaten, waar en wanneer dan ook. Dit is weer een extra optie om een kleine hoeveelheid foto’s op het internet op te slaan, altijd leuk, maar het wordt wel een beetje verwarrend wanneer je ze allemaal op je computer gaat installeren.
a-dropzone
Dropzone is een intuïtieve dienst die gebruikers in staat stelt om probleemloos gegevens op te slaan en toegang te krijgen tot hun foto’s op elke computer of apparaat, op ieder moment van de dag. Het werkt net als een persoonlijk clipboard, waarop je beelden snel kunt kopiëren en plakken. Met tot 2 GB gratis opslagruimte is het vooral handig voor degenen die graag werken vanaf verschillende locaties en met behulp van meerdere apparaten. Het biedt de gebruiker ook rust, doordat er een back-up gemaakt kan worden van alle afbeeldingen en deze opgeslagen kunnen worden voor het geval de harde schijf van de computer crasht.
Dropzone werkt zowel met Windows, Mac OSX en iOS en ondersteunt alle gangbare beeldformaten. Bovendien is de nieuwe clouddienst geïntegreerd in de Bamboo Paper app van Wacom, waardoor het importeren en exporteren van (aan)tekeningen nog eenvoudiger wordt.

Wacom Controlroom

Controlroom is een speciale opslagdienst voor de individuele Wacom pen-, tablet- en displayinstellingen, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen configureren wanneer ze hun vertrouwde instellingen op een ander apparaat van hetzelfde type willen gebruiken. Dit is zeker voor mensen die verschillende computers gebruiken of een reizend bestaan leiden wel erg handig. het is immers een flink klusje om alle beschikbare functies van de extra knoppen van je Wacom tablet een functie toe te wijzen, zeker wanneer je dat ook nog eens voor verschillende programma’s wilt doen.
a-controlroom
Control Room
Als je op meerdere computers werkt, dan kan het aanpassen van instellingen en het toevoegen van snelkoppelingen tijdrovend en ingewikkeld zijn. Control Room stelt gebruikers in staat om hun voorkeurinstellingen voor Wacom Intuos en Cintiq direct in de cloud op te slaan en te openen wanneer dit nodig is. Deze instellingen kunnen vervolgens snel en eenvoudig worden overgenomen op een ander apparaat. Control Room werkt met veel van de huidige Intuos- en Cintiq producten en is gratis beschikbaar in de Wacom Desktop Centre, wat bij het product wordt geleverd.
Om gebruik te maken van beide diensten is een Wacom Cloud account nodig. Gebruikers kunnen zich aanmelden via https://cloud.wacom.com waar ook Dropzone kan worden gedownload als native app voor iOS, Windows en Mac OS.
Zowel Dropzone als Control Room zijn gebruiksvriendelijk, gratis en werken onafhankelijk van bestaande diensten en besturingssystemen.