terug

CES – LaCie Fuel

LaCieFuel
Vanaf maandag 6 januari 2014 is de grote CES beurs in Las Vegas. Niet echt een fotografie-beurs, maar door de integratie van fotografie in de normale consumenten producten duiken er natuurlijk wel spullen op die voor fotografen interessant zijn. Zo zijn er nieuwe Hard-disks van LaCie, één naast de praktische kant ook voor het mooi, de ander een draadloze hard-disk met eigen accu.
LaCie Fuel
Om mee te nemen is er de LaCie Fuel, hij lijkt een beetje op zo’n klassieke Jerrycan. Het is een 1TB hard-disk met een USB 3.0 aansluiting maar ook een eigen WiFi systeem. En een eigen accu, die opgeladen wordt via de USB 3 verbinding laat de schijf met de WiFi verbinding tot 10 uur werken. Met een bereik van 40 meter kun je die schijf dan gewoon in je tas laten zitten terwijl je er gebruik van maakt. Hij kan dan met een mobiele telefoon een tablet of een computer samenwerken. Er kunnen maximaal vijf apparaten tegelijk van de schijf gebruik maken. Het lijkt me een oplossing voor fotografen die hun iPad of Android tablet onderweg willen gebruiken maar daarbij tekort komen aan de ingebouwde opslag capaciteit. Er is uiteraard een app voor de uitwisseling van de bestanden.
fuelplustablet
LaCie Christofle Sphère
Wanneer je vindt dat je bureau er speciaal uit moet zien en je genoeg hebt van grijze kastjes is er de LaCie Christofle Sphère, een glimmende bol waarin een 1TB harddisk is ondergebracht. Om die mooie buitenkant zo min mogelijk te verstoren is er slechts één aansluitkabel, een USB 3.0 verbinding die zowel data als voeding regelt. Een een blauw lampje om te laten zien dat er gewerkt wordt.
LaCie-sfeer