terug

Canon TS-E 17mm f4L; een bijzondere en flexibele groothoek

Canon TS-E 17mm f4LDe Canon TS-E 17mm is een nieuwe ultragroothoek met een vaste brandpuntsafstand. Dat is in deze tijd al uitzonderlijk. Daarnaast heeft de TS-E 17mm ook nog eens een beeldcirkel die zo groot is dat je de lens kunt verstellen. En dat maakt dit objectief tot de beste ultragroothoek van en voor Canon.

Met de 17mm TS-E bedient Canon twee doelgroepen tegelijk. De verstelmogelijkheden maken de lens tot een bijzonder stuk gereedschap voor landschaps- en architectuurfotografen. En het is ook een fantastisch goed groothoekobjectief voor fotografen die alleen maar op zoek zijn naar de beste beeldkwaliteit.

“Werken met de 17mm in de praktijk is een genot en beangstigend tegelijk.” Dat concludeert redacteur Jan Paul Mioulet, die voor P/f de Canon TS-E 17mm binnenstebuiten heeft gekeerd. De enorme beeldhoek, de ruime verstellingen en de sublieme mechanische constructie maken het werken met deze lens tot een feest. Zijn voltallige bevindingen zijn te vinden in het juli-nummer van P/f (nummer 6) dat vanaf 27 juni ook in de betere kiosk verkrijgbaar is .


Bekijk ook deze items