terug

Canon toont tijdens IBC 2013 grootste product line-up ooit

Canon neemt al meer dan 30 jaar deel aan IBC en in 2013 zal de onderneming aanwezig zijn met de grootste stand ooit. Met een oppervlak van 432 m2 geeft de stand een duidelijk beeld van Canon’s duurzame en toenemende betrokkenheid bij de omroepwereld. Op de stand toont Canon een compleet assortiment producten van wereldklasse, waaronder naast meer dan 75 objectieven een reeks Full HD en 4K-cameraoplossingen.
Geheel in lijn met de huidige belangstelling van omroepen om content met hogere resoluties vast te leggen, zijn er dit jaar interactieve kennismakingsmogelijkheden die een krachtige focus hebben op hoe 4K-producties tot leven kunnen worden gebracht, inclusief een live 4K-productieworkflow met behulp van Canon’s nieuwste producten.
Zowel Canon’s Cinema EOS System als XF- en XA-camera’s zijn op de stand beschikbaar om uit te proberen en kennis mee te maken, evenals een compleet assortiment objectieven voor televisie- en filmproducties. De stand toont Canon’s decennialange expertise en ervaring als producent van objectieven en stelt bezoekers in staat zelf het omvangrijke programma aan opties te ervaren dat wordt geboden. Technische presentaties laten de unieke mogelijkheden van de Canon line-up zien, waaronder de indrukwekkende prestaties van Cinema EOS-camera’s in omgevingen met weinig licht.
Ken Koyama, hoofd van de Professional Imaging Group bij Canon Europe, zegt: “Vorig jaar bood IBC ons de gelegenheid Canon’s uitbreiding naar 4K op de Europese markt aan te kondigen. Dit jaar zijn we nog meer gericht op het laten zien van niet alleen de mogelijkheden van de nieuwe 4K-technologie, maar ook de omvang van het Canon-assortiment. Een assortiment dat de registratie van hoogwaardige content op alle niveaus mogelijk maakt.”
“We hebben intensief geluisterd naar een groot aantal mensen uit de sector. Zij vertelden ons dat content creators op zoek zijn naar tools die hen in staat stellen hun creatieve visies werkelijk tot uiting te brengen. Daarom zijn we doorgegaan onze producten uit te breiden met functies en mogelijkheden die hen in staat stellen nog beeldender te kunnen werken. Tijdens IBC laten we het complete assortiment aan Canon-producten zien en helpen we bezoekers met de nieuwste innovaties in omroeptechnologie bij het in kaart brengen en zetten van hun volgende creatieve stappen.”
Naast de experts van Canon zijn op de stand ook een aantal onafhankelijke professionals uit de sector aanwezig om presentaties te geven over een reeks interessante onderwerpen, ervaringen te delen over het gebruik van Canon-producten en om vragen van bezoekers te beantwoorden.
Tijdens IBC 2013 is Canon aanwezig op stand E50 in hal 11.