terug

Canon introduceert langverwachte EOS 7D

In het najaar van 2009 brengt Canon de nieuwe semiprofessionele EOS 7D op de markt. Deze dSLR moet volgens Canon de leemte tussen de EOS 5D Mark II en de EOS 50D opvullen. In een zeer weerbestendige magnesium body schuilt een combinatie van bewezen techniek uit de professionele EOS serie en enkele zeer interessante innovaties.

Vooral de nieuwe 18 megapixel CMOS sensor, de dubbele DIGIC4 processor en de hoge kwaliteit die dit biedt bij hoge ISO waarden zijn aansprekend. Naar verluidt is het dynamische bereik ook bij hogere ISO waardes groot en is het kwaliteitsverlies gering. Fotograferen onder moeilijke lichtomstandigheden wordt daarmee aanzienlijk makkelijker. De dubbele processor maakt het mogelijk om 8 beelden per seconde te schieten.

Op basis van feedback van 5000 fotografen heeft Canon een aantal opvallende keuzes gemaakt voor de bediening. Dat je met de 7D kunt filmen is geen nieuws, de nieuwe bediening voor de videofunctie des te meer. Canon heeft een schuifknop geplaatst om snel te kunnen schakelen tussen foto en video. Bovendien bevindt zich naast de beeldzoeker een aparte record knop die beweging aan het begin en het einde van de clip voorkomt. Een ander voorbeeld is de JPEG/RAW schuif voor supersnel schakelen tussen opname-instellingen. Voor het 3 inch scherm van de EOS 7D maakt Canon gebruik van Clearview II. Dit onderdrukt schitteringen en biedt een kijkhoek van 160 graden.