terug

Canon EOS C100 Mark II

Canon introduceert de EOS C100 Mark II – de ‘next generation’ Cinema EOS

EOS C100 Mark II – de belangrijkste kenmerken:

• 8,3 Megapixel Super 35mm CMOS-sensor, ISO 102.400
• Dual Pixel CMOS AF en Face Detection AF
• Dual Format AVCHD/MP4-registratie tot maximaal 1080/60p
• OLED-display; verbeterde EVF
• Ingebouwd Wi-Fi en mogelijkheden voor bediening op afstand
EOS C100 Mark II-klein_
Canon breidt vandaag haar Cinema EOS System uit met de nieuwe EOS C100 Mark II, een professionele videocamera met grote sensor voor kleine crews. De EOS C100 Mark II bouwt voort op het succes van de gerenommeerde EOS C100 en biedt een volledig nieuw pakket aan mogelijkheden. Een verbeterde beeldkwaliteit en meer creatieve flexibiliteit worden gecombineerd met een eenvoudiger bediening en de mogelijkheid opnamen wireless te delen.
Onder alle omstandigheden eersteklas resultaten
Uitgerust met technologie die ook wordt aangetroffen in het Canon-vlaggenschip EOS C500 beschikt de EOS C100 Mark II over een krachtige imaging engine en levert de camera superieure prestaties. Een Canon Super 35mm 8,3 Megapixel CMOS-sensor zorgt samen met de DIGIC DV 4 processor voor de rijke kleurbeleving en het grote dynamisch bereik die kenmerkend zijn voor de Cinema EOS camera’s, terwijl een nieuw, uitgebreid ISO-bereik van 320 tot 102.400 perfecte opnameprestaties garandeert, zelfs in situaties met uitzonderlijk weinig licht. De camera heeft daarnaast ook een nieuw systeem voor beeldverwerking dat door vermindering van moiré en aliasing de prestaties nog verder verhoogt. Dit resulteert in beelden die scherper en helderder zijn.
De EOS C100 Mark II is standaard uitgevoerd met Canon’s innovatieve Dual Pixel CMOS AF-technologie om gemakkelijk en snel scherp te stellen en eenvoudig om te schakelen bij meer onderwerpen in een shot. Canon’s Face Detection AF-technologie wordt eveneens ondersteund en biedt aanvullende creatieve controle door het automatisch detecteren en haarscherp volgen van gezichten.
Meer creatieve mogelijkheden
De EOS C100 Mark II heeft twee opnameformats om aan te sluiten bij de behoeften van verschillende producties. Dual Format-registratie stelt gebruikers in staat gelijktijdig Full HD-beeldmateriaal vast te leggen in zowel MP4 (maximaal 35 Mbps) als AVCHD (maximaal 28Mbps) varianten en dat met frame rates tot 60P. Voor maximale flexibiliteit bij workflows en voor eenvoudig delen van opnamen, beschikken gebruikers ook over de optie om HD en SD-beeldmateriaal vast te leggen op afzonderlijke SD-geheugenkaarten. Deze opties vergroten de wereld aan creatieve mogelijkheden die de EOS C100 Mark II biedt en maken het mogelijk actiemomenten in fast en slow motion vast te leggen.
De geïntegreerde Wi-Fi-connectiviteit – een primeur in de Cinema EOS-serie – maakt dat het delen van beeldmateriaal vanaf de camera nu gemakkelijker gaat dan ooit. Bestanden zijn eenvoudig via FTP te delen. In situaties waar een snelle levering van beeldmateriaal nodig is, zoals nieuwsreportages of berichtgeving over gebeurtenissen, stelt Dual Format beeldregistratie gebruikers in staat lage resolutie SD-bestanden snel te delen vanaf de camera zelf, terwijl de zekerheid van een HD-kopie gewaarborgd blijft.
Compromisloze bediening, waar u ook bent
Dankzij het robuuste, compacte ontwerp is de EOS C100 Mark II ideaal voor een groot aantal uiteenlopende toepassingen, vooral in opnamesituaties met slechts een camera. Met de op een browser gebaseerde camerabediening via ingebouwd Wi-Fi en de ondersteuning van Canon’s multifunctionele RC-V100 afstandsbediening is het mogelijk de camera op te stellen op plaatsen die vroeger niet zouden worden overwogen en beschikken crews nu over volledige creatieve controle – zelfs in lastige of nagenoeg ontoegankelijke situaties.
Het scherm van de EOS C100 Mark II is opnieuw ontworpen en kantelt nu opzij naar buiten om meer controle te bieden, zodat gebruikers de compositie kunnen kiezen terwijl ze zich voor de camera bevinden. Een nieuw OLED-display zorgt voor meer contrast, meer levensechte kleuren en kortere responstijden, zelfs in een omgeving met veel licht. De camera is ook uitgerust met een verbeterde uitrek- en kantelbare elektronische zoeker (EVF) en heeft een grotere oogschelp voor meer flexibiliteit en nauwkeurigheid tijdens het filmen. De professionele audiofuncties zijn afgestemd op de microfoon in de handle unit, terwijl een nieuwe, ingebouwde microfoon in de behuizing van de camera is geplaatst, zodat het geluid ook altijd met de kleinst mogelijke cameraconfiguratie kan worden vastgelegd.
EF-lenzen – onbeperkte mogelijkheden
Omdat de EOS C100 Mark II deel uitmaakt van het EOS system, is deze camera direct compatibel met – en geoptimaliseerd voor – Canon’s wereldwijd gerenommeerde assortiment verwisselbare EF-lenzen en 4K EF cinema lenzen. Daarmee beschikt de EOS C100 Mark II over zowel het vermogen als de veelzijdigheid om nagenoeg elke creatieve uitdaging aan te gaan.