terug

Canon EOS 650D met touchscreen


De allereerste EOS camera van Canon was de EOS 650. Na 25 jaar komt Canon nu met de Canon EOS 650D, dat kan geen toeval zijn. De EOS 650D is de opvolger van de Canon EOS 600D en borduurt verder op de goede reputatie die de camera heeft opgebouwd.
Net als de EOS 600D heeft de Canon EOS 650D een APS-C CMOS sensor met effectief achttien miljoen pixels. De gevoeligheid van de sensor is verhoogd naar standaard ISO 12.800, wat verhoogd kan worden naar ISO 25.600. De opnamesnelheid is verhoogd naar ongeveer vijf beelden per seconde. Deze verbeteringen komen vooral door de DIGIC V processor die nu in de EOS 650D zit. Het lichtmeetsysteem heeft 63 meetvelden en is gelijkwaardig aan het systeem van de EOS 7D en de EOS 5D Mark III. Vanzelfsprekend heeft de Canon EOS 650D ook een geïntegreerde speedlite transmitter, waarmee je de flitsers via een radiosignaal draadloos kunt bedienen. Hoewel duidelijk verbeteringen, is er tot nu toe weinig echt nieuws onder de zon. De Canon EOS 650D kruipt wat meer richting de EOS 60D.
Autofocus
Waar de Canon EOS 650D wel duidelijk verschilt van de voorganger is de scherpstelling. De normale autofocus is wat verbeterd en komt meer overeen met de EOS 60D. Voor Live View en tijdens heeft de Canon EOS 650D nieuwe hybride scherpstelling. Daarmee kun continu blijven scherpstellen tijdens het filmen. In combinatie met de nieuwe STM-objectieven moet dat heel stil zijn.
Touch screen
Ook in de behuizing en de bediening is het een en ander duidelijk veranderd. De zoeker heeft nu een pentaprisma, in tegenstelling tot de spiegels bij de EOS 600D. Net als de voorganger heeft de EOS 650D een draai- en kantelbaar LCD met een doorsnede van 7,7 cm en 1,04 miljoen dots. Nieuw bij de EOS 650D is het touchscreen. De Canon EOS 650D is de eerste spiegelreflexcamera die een dergelijk aanraakscherm heeft. Het doet erg denken aan het touchscreen van Panasonic en Olympus in hun Micro Four Thirds camera’s. Met behulp van het aanraakscherm kun je veel instellingen direct wijzigen. Tijdens het fotograferen met live view kun je het aanraakscherm gebruiken om een scherpstelvlak te kiezen. Precies zoals ook bij Panasonic en Olympus mogelijk is. Bij het bekijken van de foto’s kun je door met de vingers over het scherm te gaan, door de foto’s bladeren of inzoomen. De manier waarop dit gebeurt is duidelijk afgekeken van de tablets. Dat is geen schande, want het is een logische manier van bedienen.
Vanaf 15 juni 2012 is de Canon EOS 650D te koop voor een adviesprijs van € 849,00 inclusief BTW.

Tags: Canon EOS

Bekijk ook deze items