terug

Canon EOS 5D Mark II uit productie

Met de komst van de Canon EOS 5D Mark III kan het niet echt een verrassing zijn: Canon stopt met de productie van de EOS 5D Mark II. Canon hield beide versies een tijdje naast elkaar bestaan, maar na vier jaar verdwijnt de camera die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de veranderingen binnen de fotografie definitief.
De Canon EOS 5D Mark II heeft zonder twijfel voor een grote verandering gezorgd. Het was weliswaar niet de eerste digitale spiegelreflexcamera met HD-video, dat was namelijk de Nikon D90, maar door de 5D Mark II is het wel echt doorgebroken. Dat komt mede door de kleinbeeldsensor. Veel fotografen besloten door de EOS 5D Mark II ook te gaan filmen. Sinds de komst van de camera is het aantal multimediaproducties flink gestegen. Maar de Canon EOS 5D Mark II was niet alleen bij fotografen populair, ook de filmwereld heeft de EOS 5D Mark II vaak gebruikt.
Overigens heeft Canon naast de EOS 5D Mark II ook de EOS-1D Mark IV en de EOS-1Ds Mark III officieel uit productie genomen, zo is te lezen op de Japanse site van Canon.

Tags: Canon EOS

Bekijk ook deze items