terug

Canon EOS 550D

Ieder jaar komt Canon in februari met de nodige camera’s uit. Naast de gebruikelijke compactcamera’s zit er ook dit jaar weer een nieuwe EOS bij. Het gaat nu om de EOS 550D, die tussen de EOS 500D en de EOS 7D wordt geplaatst.

De APS-C CMOS heeft, net als de 7D, 18 miljoen pixels en heeft een bereik van ISO 100-6400 (uitbreidbaar tot ISO 12.800). Van de EOS 7D heeft de nieuwe camera ook de lichtmeetmethode iFCL overgenomen. Wel moet de EOS 550D het doen met één DIGIC IV processor. De beeldsnelheid is maximaal 3,7 beelden per seconde.

Nieuw is dat deze EOS-camera via de interface Eye-Fi kaarten ondersteunt. Eigenlijk vanzelfsprekend kun je met de nieuwste EOS ook in Full HD films opnemen. Net als bij de EOS 7D bij verschillende frame rates. Dat komt er ook aan voor de 5D Mark II, werd op de persconferentie verteld.

Nieuw bij het filmen is de mogelijkheid een uitsnede te maken, je houdt dan een VGAresolutie over. De EOS 550D is vanaf begin maart leverbaar en de body heeft een adviesprijs van €779,00 inclusief BTW.