terug

Bruidsfoto Awards 2009 uitgereikt

Veertig fotografen waren genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2009. Duizenden bruidsparen hebben de afgelopen maanden hun stem uitgebracht via de website www.bruidsfotoaward.nl. Dinsdag 16 juni zijn de vier categoriewinnaars bekendgemaakt.

winnaarbfa
Winnaar in de categorie: Bruid in de Spotlights. Gerhard Nel ©

Op dinsdag 16 juni verzamelden alle veertig genomineerde fotografen zich in Maarssen voor de bekendmaking van de winnaars van de Bruidsfoto Award 2009. “In de afgelopen maanden hebben duizenden bruidsparen hun stemmen uitgebracht via de site www.bruidsfotoaward.nl”, aldus Rob Klaarenbeek, directeur van Bruid & Bruidegom Magazine, de initiatiefnemer van deze awards. “De winnaars komen in vier verschillende categorieën en het winnen van een Bruidsfoto Award geeft een fotograaf echt een andere status. Dat ondersteunen wij graag.”

Uit de meer dan zevenhonderd ingezonden foto’s blijkt duidelijk dat de huwelijksfotograaf een steeds belangrijkere rol speelt op de bruiloft. Prachtige beelden van intieme momenten en persoonlijke close-ups: het lijkt soms alsof de fotograaf in het beeld kruipt, aldus de vakjury.

“De trends zijn duidelijk herkenbaar”, zegt Rob Klaarenbeek. “De bruidsparen nemen geen genoegen meer met alleen foto’s genomen op de trappen van een gemeentehuis of kerk. Samen met de huwelijksfotograaf maken ze een compleet beeld van hun huwelijksdag en hun leven samen. Dat vraagt een enorme professionaliteit van de fotograaf. Zo ontstaat een fotoalbum dat niet alleen een prachtige herinnering is in de maanden na de bruiloft, maar ook een compleet verhaal vertelt aan volgende generaties.”

Categorie Winnaar Runner up
Bruid in de Spotlights Gerhard Nel Fotografie Fotograaf Martin Hogeboom
Bruidegom in Beeld Huib van Wersch Fotografie Fotografie Sanneke Fisser
Huwelijk & Emotie Fotostudio Nol Kiefte Eelco Schouten
De Dag in Detail Rita van de Poel Fotografie I Picture You