terug

Broncolor Siros

P1080211
Broncolor heeft een nieuwe monolight. De Siros is een elegant gevormde flitser met een moderne interface die helemaal van deze tijd is. De Siros is snel. Hij beschikt over korte flitstijden tot 1/8000e bij t0.1 of 1/13000e bij t0.5- uiteraard wel bij lage vermogens- en de kortste laadtijd is 0,02 seconden. Aansturen van de flitsers is mogelijk via het Broncolor RFS systeem of met Pocketwizards. In dat laatste geval behoort ook Hypersync tot de mogelijkheden en kan de Siros worden gebruikt bij sluitertijden tot 1/8000e van een seconde. Wel moet hiervoor de standaard flitsbuis worden vervangen door een HS-model voor langere flitstijden. Het instellicht is 300 W halogeen en de flitser is multivoltage, wat betekent dat hij ook probleemloos op buitenlandse stroomnetten kan worden gebruikt.
 
De Siros kan worden geleverd met ingebouwde wifi. Hierdoor kunnen de flitser ook bediend worden met een smartphone of tablet. In een studio omgeving waarin met meerdere van deze flitsers wordt gewerkt, gaat op iedere unit een andere kleur LED branden, en die kleur is ook terug te zien op de tablet. Het is dus niet nodig om aan flitsers nummers toe te kennen. Een mooie vondst die de bediening extra simpel maakt. Een ander voordeel van de wifi is dat de flitsers ook automatisch een update kunnen ophalen als die beschikbaar is.
 
De interface is al even prettig eenvoudig. De flitser beschikt over een enkele knop. Door de knop te draaien kan een van de functies die rondom de knop staan worden gekozen waarna deze door een druk op de knop kan worden geselecteerd. Daarna kan er worden verder gedraaid om de waarde van de functie te veranderen. De Siros is een moderne flitser die uiteraard gebruik kan maken van alle Broncolor toebehoren.
P1080207