terug

Blockbusterfonds ondersteunt Unseen Photo Fair

Een tijd terug schreven wij over de nieuwe fotografie beurs Unseen. Recent meldde de organisatie dat het Blockbusterfonds -het nieuwe cultuurstimulerende fonds van Joop van den Ende- de eerste editie financieel zal ondersteunen.
Unseen zal van 19 – 23 september a.s. plaatsvinden op de Westergasfabriek te Amsterdam en organiseert rondom de beurs een randprogramma gericht op een divers nationaal en internationaal publiek. Dankzij de steun van het nieuwe fonds en de verdere samenwerking met de Westergasfabriek kan Unseen haar internationale ambities realiseren.
Unseen zal door deze financiële impuls tevens het programma verrijken en uitbreiden van het Gashoudergebouw naar de Zuiveringshal West, Openbare verlichting en Machinegebouw. Hierdoor zullen de beurs en haar randprogrammering zich over het gehele terrein van de Westergasfabriek verspreiden. De programmering zal gericht zijn op zowel (professionele), verzamelaars, ‘first-time buyers’, als het grote publiek.
De samenwerking met het Blockbusterfonds biedt Unseen een kans haar ambities op een hoog niveau te realiseren en de internationale allure waar te maken. Het fonds heeft Unseen uitgekozen om als eerste te ondersteunen vanwege de vernieuwing en de potentie om grote publieksaantallen aan te trekken op regionaal, nationaal en internationaal niveau.
Marloes Krijnen, mededirecteur Unseen en directeur Foam: “Het is fantastisch dat Unseen door het Blockbusterfonds wordt ondersteund. Het vertrouwen van de verschillende partijen, verenigd in het nieuwe fonds, geeft ons de mogelijkheid om Unseen al vanaf de eerste editie neer te zetten als een sterk cultureel merk. Met de bijdrage van het fonds wordt de zichtbaarheid vergroot en het programma verrijkt, dat levert een sterke thuisbasis en trekt meer publiek uit het buitenland.”
Kijk voor meer informatie op www.unseenamsterdam.com.


Bekijk ook deze items