terug

BFN en DuPho hervatten fusieproces

Dutch PhotographersJudith Keessen, voorzitter BFN, en Lars Boering, directeur van de Fotografenfederatie, hebben afgelopen dinsdag een goed gesprek gehad over het hervatten van het fusieproces om te komen tot een grote beroepsvereniging de Dutch Photographers (DuPho). Beiden geven aan dat het gevoel goed is en ze vertrouwen hebben in de toekomst.
Een kleine twee weken geleden besloten de leden van de BFN dat de gesprekken met de DuPho hervat moesten worden. Er was nog wel enige scepsis of dit bestuur in staat zou zijn dit tot een goed einde te brengen. Alles wijst er inmiddels op dat dit bestuur de mening van de leden serieus neemt. Judith Keessen: “De enige manier om alles weer vlot te trekken, was in gesprek te gaan met Lars. Dat hebben we afgelopen dinsdag gedaan. Het was een verhelderend en goed gesprek. We hebben alles uitgesproken en goed bekeken hoe de zaken ervoor staan en wat er nog moet gebeuren om alles in goede banen te leiden.”
Ook Lars Boering is positief: “In het tweegesprek hebben we alle onduidelijkheden en miscommunicaties besproken. We hebben afgesproken om intensief contact te houden en dat is afgelopen week al gebeurd. De eerste stapjes zijn al genomen. De stukken die we nodig hadden, hebben we gekregen. Door de communicatie open te houden hopen we het vertrouwen van alle leden terug te winnen.”
Na de vorige ledenvergadering gaf Keessen aan dat er binnen drie weken een tweede ledenvergadering moest komen. Dit blijkt echter niet nodig. “De leden hebben nu de intentie uitgesproken om door te gaan in het fusieproces. Dat is voor nu genoeg. Pas in augustus of september moeten de leden stemmen over het definitieve plan. Ik heb er zelf alle vertrouwen in en heb een goed gevoel overgehouden aan het gesprek en de contacten daarna”, vertelt Keessen.
Dat gevoel is wederzijds laat Boering weten. “Nu is het vooral aan de notaris en een accountant om het voorstel uit te werken. We hopen dat er eind juni een mooi voorstel ligt waar we de zomer mee in kunnen.”

Tags: BFN DuPho

Bekijk ook deze items