terug

Beste producten van het jaar

Tipa Awards 2009Dit jaar kwamen de hoofdredacteuren van de Europese fotobladen, die tezamen TIPA vormen, bij elkaar in Budapest Het was inmiddels al de negentiende keer dat zij de producten kozen die het label Best ….. 2009 zouden krijgen.

Het aanbod vanuit de industrie groeit nog altijd. Camera’s zijn er voor beginners, gevorderden en professionals, maar ook producten voor opslag, licht en video worden steeds interessanter. Daarnaast zijn er natuurlijk de awards voor innovatie en design.

Opmerkelijke winnaars dit jaar zijn bijvoorbeeld de Fujifilm FinePix F200EXR, die zelfs 2 prijzen kreeg: één voor best Imaging Innovation voor de nieuwe CCD-sensor en één als best Compact Digital Camera. Canon kreeg met het aantal vijf de meeste prijzen, maar hun producten zijn natuurlijk verspreid over verschillende categorieën, zoals foto- en videocamera’s, objectieven en printers. Nieuw was de prijs voor rugged digital Camera, die naar Olympus ging.Veel aanbieders proberen op die markt te scoren.

Een ander nieuwtje is dat TIPA besloten heeft ook leden aan te trekken buiten Europa, zodat de prijs nog meer aanzien krijgt in de gehele wereld. Om die reden werden voor het eerst fotobladen toegelaten uit Zuid Afrika, Canada en de USA. Volgende maand wordt in P/F uitgebreid ingegaan op de winnaars van de TIPA Awards 2009. In mei-nummer worden er al enkele besproken, namelijk de Olympus E-620, Baryta papier van Hahnemühle, Wacom Intuos 4 en de Fuji F200EXR.

Tags: Tipa

Bekijk ook deze items