terug

Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

[block]

Technische specificaties

Type: Professionele cinecamera, verwisselbare objectieven, EF of PL vatting
Sensor: 8,3 Megapixel Super 35 mm ( 14 x 24 mm ) CMOS-sensor
Opslag: 50 Mbps MPEG-2 MXF op CF-kaart; 24p voor filmproductie
Instelopties: ISO 100 – 20.000, Canon Log Gamma
Aansluitingen: extern scherm, XLR voor geluid in
Extra’s: Wifi-afstandsbediening [/block]
Bij het ontwerpen van de C300 heeft Canon geput uit de beschikbare kennis die het bedrijf heeft op zowel digitaal als optisch terrein, het resultaat van een lange traditie in het ontwerpen van zowel camera’s als videoapparatuur. Het resultaat is een bijzondere cinecamera die beschikbaar is in twee uitvoeringen: eOs C300 met een ef-objectiefvatting en de eOs C300 pL met een pL-vatting. Een hogeresolutie 8,3 Megapixel CMOs-sensor van het super 35mm formaat is speciaal ontwikkeld voor het systeem.

Super 35

De 8,3 Megapixel Super 35 mm CMOS-sensor, speciaal door Canon ontwikkeld en geproduceerd voor videoopnamen, biedt 3-kanaals RGB-verwerking voor opname in Full HD. Bij de opname wordt het 8 Megapixel beeld van de sensor door samenvoegen van pixels teruggebracht tot de 2 Megapixel die voor Full-HD precies genoeg is. Deze sensortechnologie zorgt voor opnamen met een hoge resolutie en weinig ruis ook bij hoge gevoeligheden. Daarnaast minder rolling shutter-effecten, een laag energieverbruik en andere typische voordelen van een grote sensor, waaronder controle op de gewenste scherptediepte. De ingebouwde drie stappen ND filters vergroten deze laatste mogelijkheid nog eens. De EF-vatting van de EOS C300 biedt de gebruiker de mogelijkheid om alle Canon EF/EF-s objectieven te gebruiken.

ModuLes

De EOS C300 is compact gebouwd, waarbij diverse extra’s naar keuze al of niet toegevoegd kunnen worden. Zo kunnen het handvat of het externe scherm gebruikt worden als het je uitkomt, maar ze kunnen ook weggelaten worden als dat beter uitkomt, bijvoorbeeld bij opstellingen die weinig ruimte voor de camera bieden. De camera is bestand tegen spatwater, en ook verder buitengewoon degelijk gebouwd. De opgenomen video is van een formaat dat zonder meer gebruikt kan worden voor TV-uitzendingen in Full-HD. Met een 4:2:2 kleurcodering bieden de bestanden voldoende ruimte voor nabewerking. Voor filmers biedt de camera dan een veelheid aan extra instellingen binnen het Canon-log Gamma systeem, waarbij vrijwel alle onderdelen van de gammacurve van het geproduceerde bestand kunnen worden beïnvloed, terwijl het zoekerbeeld voor die instellingen wordt aangepast. De instellingen kunnen worden bewaard op een SD-kaart, speciaal daarvoor kunnen ook die in de camera geplaatst worden. Timecode en Genlock zijn vanzelfsprekend ingebouwd, waardoor onder andere opnames met meer synchroon werkende camera’s eenvoudig mogelijk zijn.
24p voor filmproductie is ingebouwd, maar maximaal 60i is ook mogelijk. Het andere uiterste is één beeld per seconde voor versnelde weergave (time-lapse). Via de Wifi afstandsbediening kunnen de meeste instellingen aangepast worden, de bestanden zijn compatibel met alle professionele editingpakketten.

Tags: Tipa

Bekijk ook deze items