terug

Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm F/4L USM Fisheye

[block]

Technische specificaties

Type: Cirkelvormig/volbeeld fisheyezoomobjectief
Objectiefvatting: Canon EF
Brandpunt: 8 – 15 mm
Opbouw: 14 elementen in 11 groepen
Lichtsterkte: f/4,0 ; kleinste opening: ƒ/22;
Filters: insteek, achterin het objectief [/block]
Fisheye-objectieven stellen fotografen in staat om spectaculaire foto’s met extreme kijkhoeken te maken. In combinatie met een 24x36mm full frame sensor DSLR camera maakt de Canon ef 8-15mm het mogelijk om full frame of cirkelvormige fisheye foto’s te maken; bij aps-sensoren dekt hij het volledige beeld af. de 180-graden beeldhoek biedt mogelijkheden voor creatieve fotografie. dit objectief uit Canons premium L-serie heeft een voortreffelijk optisch design, een hoge kwaliteit en is buitengewoon duurzaam. de gepatenteerde subwavelength structure Coating (SWC) voorkomt reflecties, terwijl de extra fluor coating het reinigen van het grote frontelement gemakkelijker maakt.

Fisheye zoomobjectief

In combinatie met een full-frame camera biedt het bereik van dit objectief de fotograaf de keuze tussen cirkelvormige fisheye opnames, of fisheye opnames die met een beeldhoek van 180° het hele frame precies vullen. Die laatste mogelijkheid bestaat ook in combinatie met APS formaat camera’s. De grote frontlens is, net als het achterste element overigens, voorzien van een speciale fluor-coating waardoor het objectief goed schoon te houden is, wat anders een probleem zou kunnen zijn, gezien de afmetingen en vorm van het voorste element.

L-serie

Het objectief is gemaakt met de kwaliteitscriteria van de L-serie, de hoogste precisie bij ontwerp en uitvoering waardoor de hoogste prestaties gehaald worden, terwijl het objectief ook goed bestand is tegen stof en vocht. Daarbij komt dan een USM scherpstelmotor die een vrijwel geruisloos werkende scherpstelling bewerkstelligt. De AF berekeningen zijn geoptimaliseerd voor het bijzondere karakter van het objectief. De autofocus kan permanent door draaien aan de focusring worden overgenomen door handmatig scherpstellen. Ook die verloopt overigens over de USM-motor.

Tags: Tipa

Bekijk ook deze items