terug

Apps voor de mobiele pro

Lang niet iedereen is zich ervan bewust, maar de mobiele telefoon is een rijk gevulde gereedschapskist voor fotografen geworden, aldus Fred van der Ende.

De smartphone is een onmisbaar stuk gereedschap aan het worden voor de mobiele pro. Geen enkel apparaat kan de snelle opmars evenaren van die mobiele, handige, ‘all-in-one’ zakcomputers. Want dat is precies hoe je deze apparaten moet omschrijven.

De term ’telefoon’ is achterhaald en te beperkt. De huidige smartphone is met z’n krachtige besturingssysteem en de vele handige applicaties (apps) geëvolueerd tot een echte computer. Rest de vraag: wat kan een fotograaf hier nu mee?

In P/f nummer 5 (begin juni in de kiosk) laat Fred van der Ende zien welke stormachtige ontwikkeling het mobiele platform doormaakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is al een app voor ontwikkeld. Hij zet diverse applicaties op een rij.

Een voorproefje met een selectie van handige iPhone-apps voor fotografen (voor Android zijn er nog niet zoveel photo-apps beschikbaar): Op www.mobilephoto.info vind je meer info en reviews.

Camera-apps met extra functionaliteit, bijvoorbeeld  image stabilizer, digital zoom of self timer

Foto’s bewerken en van speciale effecten voorzien

Panorama’s maken en stitchen

GPS Geotagging

Remote control

Nieuwe website met veel informatie over apps voor fotografen:
www.mobilephoto.info
Tags: IPhone

Bekijk ook deze items