terug

Afrikaanse zomer in België

© Cindy and Nkuli Veloko Lolo
© Cindy and Nkuli Veloko Lolo

De derde uitgave van de Zomer van de Fotografie, georganiseerd door BOZAR EXPO met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, brengt, net zoals in 2006 en 2008, een dertigtal partners samen.

Musea, kunstencentra, galeries en verenigingen die een tentoonstellingsprogramma voorstellen waarin de diverse genres van de fotografie aan bod komen. Onder deze partners bevinden zich vanzelfsprekend de fotografieinstellingen zoals de beide Fotomusea van Antwerpen en Charleroi, maar ook vele andere die regelmatig fotografie in hun programma opnemen.

Het hoofddoel van de Zomer van de Fotografie is een zo groot mogelijke uitstraling te geven aan de creatieve fotografie. Al heeft de biënnale geen vast thema, toch onderscheiden zich twee thema’s in de verschillende evenementen. Afrika: In Een bruikbare droom, de belangrijke overzichtstentoonstelling van 50 jaar Afrikaanse fotografie het Paleis voor Schone Kunsten wordt de evolutie getoond die de Afrikaanse fotografie heeft doorgemaakt sinds de verschillende onafhankelijkheden.

Een ander thema is de ‘droom’, bij uitbreiding de ‘illusie’, het ’verlangen’, de ‘utopie’, of zelfs de ‘nachtmerrie’. Of: hoe de fotografie kan dienen als de projectie van een angst of een verlangen.

www.bozar.be