terug

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8

Vandaag, vrijdag 12 september 2014, kondigt Nikon een interessant nieuw objectief voor creatieve fotografen aan: de AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED. Met een dynamisch ultragroothoekperspectief en een groot maximaal diafragma van f/1.8 is dit FX-formaat objectief met vaste brandpuntsafstand ideaal wanneer u het perspectief wilt overdrijven, de ruimte wilt vergroten en veelomvattende beelden wilt vastleggen. Het grote diafragma produceert een kleine scherptediepte met een vloeiende bokeh en zorgt ervoor dat dit objectief uitblinkt bij weinig licht. De hoogwaardige optiek produceert een scherpte van rand tot rand met een minimale vertekening en dankzij het compacte, lichte ontwerp is dit objectief zeer handzaam.
Nikon20mm18

Overrompelend perspectief

De nieuwe NIKKOR 20mm f/1.8 levert superieure prestaties in uiteenlopende situaties. Dit compacte en veelzijdige objectief is uitstekend geschikt voor binnenopnamen, straatreportages, uitgestrekte landschappen en zelfs onderwaterfotografie en het vormt een uitstekende keuze voor het filmen van meeslepende filmscènes. Fotografen die de kijker het beeld in willen trekken of die de flexibiliteit willen om te fotograferen in kleine ruimten, profiteren optimaal van de brandpuntsafstand van 20 mm en de extreem grote beeldhoek om zo boeiende beelden te creëren. Dankzij het grote maximale diafragma van f/1.8 valt er zeer veel licht in dit objectief waardoor het onderwerp en de achtergrond duidelijk van elkaar worden gescheiden en een prachtige vloeiende bokeh ontstaat. Fotografen hebben de flexibiliteit om te fotograferen met kortere sluitertijden en krijgen heldere opnamen bij weinig licht, terwijl ze ook profiteren van een helderder zoekerbeeld. De autofocus is vloeiend, stil en snel, dankzij Nikon’s Silent Wave Motor (SWM), en de kortste scherpstelafstand is 0,2 m, zodat u gemakkelijk dichtbij kunt komen om onderwerpen beeldvullend vast te leggen.

foto: Lucas J. Gilman
foto: Lucas J. Gilman

Hoge resolutie beelden

De nieuwe NIKKOR 20mm f/1.8 is ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van de moderne sensoren met een hoge resolutie en produceert daardoor prachtige foto’s en HD-video’s. Het moderne optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 11 groepen, inclusief twee elementen van ED-glas (extra lage dispersie) en twee asferische lenselementen (AS). Nikon’s ED-glas staat garant voor scherpte en contrast, zelfs bij een groter diafragma, terwijl de AS-elementen ervoor zorgen dat vertekening zeer goed wordt tegengegaan voor zo’n brede groothoek. Nano Crystal Coat beperkt beeldschaduwen en lichtvlekken tot het minimum.

Zorgeloze handzaamheid

Dit objectief is licht, compact en snel en is daarmee ideaal voor fotografen die dichtbij willen komen en dynamische beelden willen maken van allerlei locaties. Aangezien het objectief slechts 355 gram weegt, is het uitermate handzaam en zeer comfortabel voor opnamen uit de hand. De AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED is geoptimaliseerd voor FX-formaat sensoren en biedt een grote beeldhoek van 30 mm bij gebruik op een DX-formaat D-SLR.
De AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED wordt geleverd met de CL-1015 flexibele objectieftas en de HB-72 zonnekap en is naar verwachting leverbaar vanaf 25 september 2014 voor de adviesprijs van €819,-.