terug

Adobe onthult nieuw Creative Cloud Photography Plan

Photoshop CS6Adobe heeft het nieuwe Adobe Creative Cloud Photography Plan aangekondigd. Dit nieuwe plan is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in fotografie geïnteresseerd is. Het plan kost €12,29, inclusief BTW per maand, en geeft gebruikers toegang tot Photoshop CC en Lightroom 5 voor de desktop en Lightroom mobile voor de iPad en iPhone. Tevens is het geheel nieuwe Photoshop Mix aangekondigd. Met deze app voor de iPad hebben gebruikers toegang tot Photoshop-functies die normaal gesproken alleen vanaf de desktop te gebruiken zijn. Hierdoor is het nu ook mogelijk om onderweg te creëren en grote bewerkingen door te voeren.
Photoshop Mix is gebouwd met de nieuwe Adobe Creative Software Development Kit (SDK). “Met onze Lightroom-producten alleen al worden meer dan 100 miljard afbeeldingen beheerd. Hierdoor weten we dat er onder fotografie-fanaten een grote vraag is naar krachtige software die zowel op mobiele apparaten als op computers gebruikt kan worden”, zegt Winston Hendrickson, vice president, digital imaging bij Adobe. “Met Photoshop, Lightroom en de nieuwe mobile foto apps kunnen we gebruikers de meest complete fotografie-oplossing bieden, waarmee iedereen die geïnteresseerd is in fotografie creatief kan zijn met hun foto’s, onafhankelijk van hun locatie.”
Creëer en beheer prachtige afbeeldingen in Photoshop CC en Lightroom 5 Photoshop CC, onderdeel van het Creative Cloud Photography Plan, is geüpdatet met nieuwe features:

  • Perspective Warp – Met deze nieuwe functie kan het standpunt van waaruit een object wordt gezien worden veranderd, zonder dat de rest van de afbeelding wordt gewijzigd
  • Blur Gallery bewegingseffecten –  Met twee nieuwe toevoegingen, Path Blur en Spin Blur, kunnen fotografen beweging simuleren, zelfs als dit in de originele foto niet is vastgelegd. Hierdoor kunnen fotografen hun verhaal of gevoel kwijt in een afbeelding. Door de met OpenCL ondersteunde Mercury Graphics Engine worden bovendien snel blur-effecten gecreëerd.
  • Focus Mask – Hiermee creëert Photoshop CC een eerste aanzet van een masker door automatisch de in-focus gebieden van een afbeelding te selecteren. De Focus Mask-feature werkt uitstekend bij portretfoto’s en andere afbeeldingen met een beperkte scherptediepte.
  • Verbeterde Content-Aware kleuraanpassing – Bij het gebruiken van Content-Aware features was het voorheen zo dat, als een geselecteerd gebied soepele overgangen in kleur bevatte, het niet altijd zichtbaar was in het eindresultaat. Geretoucheerde afbeeldingen worden nu nog vloeiender en realistischer door de Content-Aware Fill-, Move- en Patch-functies. Daarnaast zorgt de nieuwe technologie ervoor dat gebieden met kleurverloop, zoals luchten, beter in elkaar overlopen.
  • Verbeterde stylus-ondersteuning en experimentele features voor Windows 8.1 – Gebruikers halen voordeel uit vloeiendere penseelstreken en een simpele, innovatieve ervaring door de uitgebreide stylus-ondersteuning voor Windows 8.1. Gebruikers kunnen experimentele functies inzetten voor touch- en gesture-besturing en benut grotere touch targets op devices zoals Surface Pro 3.

Het Creative Cloud Photography Plan bevat Lightroom 5 voor de desktop.
Mobiele oplossingen voor fotografie
In april heeft Adobe Lightroom mobile, de mobiele app-versie van Lightroom voor de iPad aangekondigd. Lightroom mobile is nu ook beschikbaar voor de iPhone. Lightroom mobile voor de iPhone en iPad biedt gebruikers een efficiënte manier om afbeeldingen te beheren en te bewerken op de desktop, via mobile devices en het web. De apps kunnen automatisch afbeeldingen importeren van de iPhone en terug synchroniseren naar de Lightroom-catalogus op de desktop. Lightroom mobile maakt gebruik van nieuwe Smart Preview-technologieën, waardoor professionele fotobewerkingsmogelijkheden, zoals het non-destructive – ofwel met behoud van het origineel – verwerken en bewerken van foto’s ook via mobile devices en het web beschikbaar zijn. Tevens is het mogelijk om afbeeldingen te waarderen met sterren, markeren of af te wijzen. Ook het bewerken van foto’s op de iPhone of iPhad behoort tot de mogelijkheden.  Bewerkingen en veranderingen aan de meta-data worden automatisch terug gesynchroniseerd naar de Lightroom-catalogus op de desktop. Gesynchroniseerde foto’s kunnen ook bekeken worden op elke webbrowser via lightroom.adobe.com. De Lightroom mobile-fotocollecties zijn ook toegankelijk voor gebruikers van Adobe Voice, de onlangs gelanceerde, gratis storytelling app voor het maken van animatievideo’s. Photoshop Mix biedt een verbonden mobiele workflow naar de Creative Cloud. Geschikt voor iedereen die op een mobiel apparaat toegang tot krachtige bewerkingstools wil. Via Lightroom mobile kunnen Adobe Photoshop-documenten, individuele lagen van PSD-bestanden, en afbeeldingen geopend worden. Onderweg kunnen eenvoudig nieuwe looks toegevoegd worden, geavanceerde selecties en maskers gecreëerd worden en toegang worden verkregen tot geavanceerde Photoshop-toepassingen zoals Upright, Content-Aware Fill en Camera Share Reduction. Daarna kunnen de gelaagde en gemaskeerde composities geëxporteerd worden naar Photoshop CC voor verdere verfijning op de desktop. Het werk kan worden gedeeld of opgeslagen in een Photoshop-document voor een mobile workflow die naadloos aansluit op Photoshop CC.
Geoptimaliseerde technologie voor mobiele fotografie
De desktop en mobile apps van het Creative Cloud Photography Plan zijn verbonden met een krachtige technologie, zodat gebruikers vanaf elke locatie foto’s kunnen bewerken en synchroniseren op een niet-destructieve wijze. Dezelfde niet-destructieve bewerkingstools, die ook terug te vinden zijn in Lightroom en Adobe Camera Raw, zijn gecombineerd met Adobe’s bekende Smart Preview-technologie. Hierdoor kan de informatie die tussen de apps wordt verzonden, worden beperkt, zonder dat het het eindresultaat schaadt. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat bewerkingen bewaard blijven, maar ook dat ze snel toegang hebben tot hun beeldmateriaal, onafhankelijk van het device dat zij gebruiken.
Prijzen en beschikbaarheid
Het Creative Cloud Photography Plan is beschikbaar vanaf €12,29 per maand, inclusief BTW. Kijk voor meer informatie op: www.adobe.com/go/photographyplan.
Bron: Adobe


Bekijk ook deze items