terug

Adobe nieuws

Een update voor Lightroom in de CC versie verschijnt als een nieuw te installeren programma.
Een update voor Lightroom in de CC versie verschijnt als een nieuw te installeren programma.

Niet verrassend is de update van Lightroom5.7 naar 5.7.1 nadat vorige week al de updates van camera RAW naar 8.7.1 en de Adobe DNG converter waren verschenen. Hooguit het tijdsverschil is iets dat opvalt. De toevoegingen zijn klein, het gaat vooral om ondersteuning van een nieuwe camera, de Sony A7-II en een aantal lensprofielen. De iets eerdere update naar 5.7 regelde al de ondersteuning voor de RAW bestandsformaten van vrijwel alle nieuwe camera’s die tijdens de Photokina waren aangekondigd zoals de Nikon D750 en de Canon 7D Mark II.

Adobe Hardware

AdobeIS-02
Een nieuw terrein voor de software producent Adobe is hardware, maar er is nu toch iets gemaakt. In samenwerking met Adonit zijn een drukgevoelige pen en een liniaal gemaakt waarmee in combinatie met de speciale apps voor de iPad kan worden getekend.
Adobe Ink is de pen, die met een drukgevoelige punt gebruikt kan worden om te tekenen. Adobe Slide is een gereedschap om regelmatige figuren, waaronder rechte lijnen en cirkels te tekenen. Beide zijn ook verbonden met de creative cloud, waardoor de resultaten van je tekenwerk ook op je desktop beschikbaar komen door automatische synchronisatie via de map met creative cloud bestanden.
AdobeIS-01
Ze zijn bedoeld voor gebruik met apps als Illustrator Line, Draw en Photoshop sketch. Alle apps draaien onder IOS 8 op een moderne iPad.

Microsoft

Adobe werkt ook samen met Microsoft om de drukgevoelige programma’s beschikbaar te krijgen voor gebruik op de Surface pro, de grote drukgevoelige computer die door Microsoft ontwikkeld is.