terug

Werkbezoek Worldforum Den Haag: veiligheid en openbare ruimte

Wanneer:
16 juni 2016 @ 14:00 – 18:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2016-06-16T14:00:00+02:00
2016-06-16T18:00:00+02:00
Waar:
Museon, Panoramazaal,
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Nederland
Kosten:
Gratis

De gemeente Den Haag is expert als het gaat om inrichting van de openbare ruimte en veiligheid. We bezoeken het heringerichte terrein van het Worldforum waar de veiligheidsmaatregelen slim in het ontwerp van de openbare ruimte zijn opgelost.

Het Worldforum ligt in de internationale zone, een zone waar gemeente Den Haag extra investeert in aanleg en beheer om een wervend vestigingsklimaat voor internationale instituten te maken. Het is een plek met een missie: recht en vrede. En deze missie is de drager voor de inrichting van de openbare ruimte. Tussen de zwaar bewaakte gebouwen van verschillende internationale instituten en op parkeergarages ligt nu een zacht glooiend en wuivend duinlandschap ontworpen door de landschapsarchitecten van DS te Amsterdam. De veiligheidsmaatregelen zijn in het ontwerp slim opgelost. De eigendomsgrenzen van alle instituten en de gemeente zijn vervaagd tot een gemeenschappelijke ruimte.

De publieke ruimte is niet alleen gemaakt voor degenen die er dagelijks werken, maar ook voor de bewoners van de aangrenzende buurten en de bezoekers van verschillende musea. De duinsfeer legt ook het verband tussen de internationale zone en Den Haag, de groene stad aan zee. Het landschap van recht en vrede is een duurzaam landschap dat waarde toevoegt aan het levende. De planten behoren tot de selectie van Nederlandse prairieplanten. Het zijn inheemse soorten die voedsel en beschutting geven aan de vogels en insecten.

Tegelijkertijd is het gebied zwaar beveiligd. De beveiligingsmaatregelen zijn geïntegreerd in het ontwerp van de gebouwen en de buitenruimte. Tijdens de rondleiding door DS landschapsarcitecten wordt u getoond hoe de veiligheidsmaatregelen integraal ontworpen kunnen worden in de inrichting van de openbare ruimte in relatie tot de architectuur van de gebouwen. Gelet op de actualiteit van alledag is veiligheid en openbare ruimte een onderwerp dat ook buiten Den Haag de aandacht vraagt.

Voor het programma en aanmelden kunt u hier verder kijken.