terug

Verkenning Omgevingswet: ruimtelijk én sociaal

Wanneer:
30 maart 2017 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2017-03-30T00:00:00+02:00
2017-03-31T00:00:00+02:00

Meer ruimte voor initiatieven, vertrouwen, lokaal maatwerk en minder en overzichtelijke regels; dat zijn uitgangspunten van de nieuwe Omgevingswet die in 2019 ingaat. De precieze impact hiervan op uw lokale situatie en uw inwoners is nog niet helder, maar dát het impact heeft staat als een paal boven water.

Ruimtelijke ontwikkelingen hebben invloed op mensen en de manier waarop zij samenleven. Hoe definieer je, naast gezondheid, veiligheid en omgevingskwaliteit, wat andere kwaliteiten zijn waar ruimtelijke plannen aan kunnen bijdragen?
Denk aan cohesie, inclusie van kwetsbare groepen en manieren waarop mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Bent u ook geïntrigeerd door de vraag hoe sociaal-maatschappelijke doelen gerealiseerd kunnen worden met behulp van ruimtelijke plannen?

Wij nodigen u van harte uit om op 30 maart 2017 in één dag in vogelvlucht te verkennen wat hierover in de wet staat, welke kansen dit biedt voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken en wat dit betekent voor de samenwerking tussen het fysieke en het sociale domein. Daarnaast hoort u hoe u participatie kunt organiseren en initiatieven kunt ondersteunen.

In de flyer vindt u meer informatie. Aanmelden kan tot 25 maart via de button rechts.
U kunt tot een week van tevoren kosteloos annuleren, daarna zijn wij genoodzaakt € 50,00 in rekening te brengen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzan Mannens.