terug

Ontwikkelingen rond glasvezel-aanleg

Wanneer:
15 april 2014 @ 12:30 – 16:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2014-04-15T12:30:00+02:00
2014-04-15T16:00:00+02:00
Waar:
Cultuurhuis Stadshagen
Werkerlaan 1
8043 LT Zwolle
Nederland

Ontwikkelingen rond glasvezel-aanlegIn de breedband-wereld zijn belangrijke veranderingen gaande die de actieve aandacht vragen van gemeenten. Denk aan ontwikkelingen zoals:

  • procesoptimalisatie in tracé-keuze en POP-station-locaties
  • ondiepe aanleg van glasvezel, met inzet van de borstelmachine
  • toepassing van bodemradar en augmented reality
  • convenanten van glasvezel-aanbieders met (onder)aannemers en andere netbeheerders
  • provinciale subsidie voor aanleg in het buitengebied
  • glasvezel combineren met drukriolering

De ontwikkelingen worden – uit eerste hand – toegelicht op de bijeenkomst. Het GPKL wil er een genuanceerd standpunt over vormen, en heeft daartoe behoefte aan feedback van haar leden. Die kan het beste worden gegeven na gezamenlijke kennisname ervan.

Het GPKL stelt zich ten doel om op deze bijeenkomst direct te komen tot een gezamenlijke conclusie over deze nieuwe ontwikkelingen.

Doelgroep, aanmelden en kosten

GPKL nodigt beheerders van de ondergrond uit, met het warme advies om zich te laten vergezellen door hun collega van Economische Zaken (meestal het eerste loket voor glasvezel-aanbieders). Aan de hand van de gezamenlijk opgedane kennis en inzichten kunt u dan in uw eigen gemeente een goed gezamenlijk vervolg geven aan de plannen!

Deelname is kosteloos, echter niet vrijblijvend. Daar leest u meer over – evenals over aanmeldingsmogelijkheden – op de website van GPKL. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdagmiddag 10 april.