terug

Masterclass ‘Gezonde openbare ruimte’

Wanneer:
2 juni 2021 @ 10:00 – 9 juni 2021 @ 12:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-06-02T10:00:00+02:00
2021-06-09T12:30:00+02:00
Waar:
Online
Kosten:
€145

Een goed ingerichte openbare ruimte stimuleert gezond gedrag en bevordert de gezondheid. Covid-19 heeft de belangrijke rol van de woonomgeving voor onze gezondheid alleen maar zichtbaarder gemaakt. Maar… hoe creëer je gezonde openbare ruimte?

De nieuwe Omgevingswet biedt kansen om gezondheid mee te nemen in ruimtelijke opgaven. De tweedelige online masterclass ‘Gezonde Openbare ruimte’ op 2 en 9 juni biedt volop handvatten en inspiratie om (samen) te werken aan een gezonde omgeving. De masterclass is zowel interessant voor professionals in het ruimtelijke als in het sociale en gezondheidsdomein.

Doelen van de masterclass

  • Leren naar de openbare ruimte te kijken ‘door de bril van de gebruiker’.
  • Inspiratie en concrete richtlijnen opdoen voor een gezonde omgeving, die uitnodigt tot sporten, spelen, bewegen en ontmoeten en die groen en gezond is.
  • In de eigen omgeving of binnen projecten snel verbeterpunten kunnen ontdekken.
  • Ervaringen uitwisselen met vakgenoten.

Wat doe je anders na het volgen van deze masterclass?

  • Je weet waar je qua planning en ontwerp op moet letten als je een openbare ruimte wilt maken, die allerlei type bewoners uitnodigt tot wandelen, sporten, spelen en bewegen.
  • Je hebt inzicht welke concrete, soms simpele, aanpassingen je in de openbare ruimte kunt doen om te zorgen dat die ook daadwerkelijk goed en gezond wordt gebruikt.
  • Je begrijpt wat ‘het juiste groen’ op de juiste plek is, zodat het effect op de gezondheid optimaal is.

Doelgroepen

Deze masterclass is interessant voor o.a. gemeenten, GGD’s, projectontwikkelaars, maatschappelijke organisaties en adviseurs, die willen bijdragen aan een gezonde openbare ruimte. Om het persoonlijk te houden en echt de diepte in te kunnen is er plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Meer informatie